eldiario.es

9

CATALUNYA

La plataforma en defensa de la bressol de la Vall d'Hebron denuncia la pèrdua d'un dret adquirit durant el franquisme

Hi eren gairebé tots els partits. Només CiU i PP han faltat aquest migdia a la presentació del manifest redactat per la plataforma Defensem l’Escola Bressol Vall d’Hebron en contra del tancament d’aquest centre educatiu, de 38 anys d'història, anunciat el juny passat pel departament de Sanitat, que va al.legar que no podia destinar recursos a fins que no fossin mèdics.

La plataforma considera que el tancament no es deu tant a una qüestió econòmica, sinó de gestió i que, per tant, la política de retallades no és més que una excusa per eliminar un dret laboral aconseguit durant el franquisme i que "democràticament estem perdent, de la mateix manera que un bon grapat de drets socials”. Drets que, d’altra banda, combatien l’absentisme laboral i ajudaven a la conciliació de la vida familiar i laboral gràcies a un servei que s’ajusta a la realitat de les necessitats del personal sanitari tant per horaris com per torns.

El manifest reclama que es tornin a obrir les llistes d’inscripció i que les educadores que han hagut de marxar en no entrar nens i nenes nous enguany, puguin tornar a ocupar els seu lloc si és que així ho desitgen.

La plataforma anuncia en el manifest la seva constitució com una associació composta per mares i pares treballadors de l’hospital, les seves parelles i altres persones “que sense tenir fills en edat de bressol, entenen el compromís per mantenir-la, entenen la seva defensa com un barrera en contra de la pèrdua de drets socials”.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha