eldiario.es

9

CATALUNYA

Els metges dels vuit hospitals de l'ICS preparen mobilitzacions


Els metges catalans amenacen amb mobilitzar-se si la Generalitat decideix retallar novament la partida sanitària per aquest curs. Els facultatius, reunits assamblea als vuit hospitals públics de l'Institut Català de la Salut (ICS), han escoltat com el Sindicat de Metges de Catalunya difonia que la conselleria de Salut té previst reduir en 100 milions la seva aportació, fet que suposaria un 8% menys del pressupost, segons adelantava el diari Ara.

Davant aquesta mesura, els metges han anunciat mobilitzacions i han valorat fins i tot la possibilitat de convocar una vaga. Els facultatius no tenen cap dubte que, després de tots els ajustos patits al sector, qualsevol tisorada a partir d'ara recaurà en el capítol 1, el de despeses de personal. Pel que fa a les llistes d'espera, segons el sindicat en els últims dos any s'han fet 16.000 operacions menys.

Tanmateix, des de l'ICS han sortit al pas de les xifres difoses pel Sindicat de Metges de Catalunya i han assegurat que els números no es poden conèixer perquè els pressupostos de la Generalitat encara no estan tancats. L'organisme que regeix els principals hospitals catalans també ha respost que la dada sobre la davallada de les operacions no era correcta.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha