eldiario.es

Menú

CATALUNYA

La fiscalia no investigarà les adjudicacions a empreses de Bagó denunciades per la CUP

La CUP denunciava diverses irregularitats en concessions de serveis a empreses dirigides per Ramon Bagó per part del centre sanitari Cotxeres de Borbó, del districte de Nou Barris de Barcelona

- PUBLICIDAD -

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la denúncia interposada per la CUP contra Ramon Bagón en el cas de les presumptes irregularitats en la contractació d’empreses dirigides per Bagó per part del centre sanitari Cotxeres de Borbó al districte de Nou Barris de Barcelona. És dona la casualitat que Bagó ha estat president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), abans conegut com a Consorci Hospitalari de Catalunya i que justament gestiona el centre Cotxeres de Borbó.

L'any 2005, la Generalitat i el CHC van signar un conveni per a la creació d’un centre sanitari a Nou Barris. La CUP denunciava un conflicte d’interessos en dos casos. El primer està relacionat amb l’empresa CHC Vitae S.A., també dirigida per Ramon Bagó i que va ser la encarregada de realitzar la licitació per a la construcció del centre.

L’altre fet denunciat per la CUP era l’adjudicació a diverses empreses del grup SERHS (del que Bagó és president, fundador i principal accionista) de diversos serveis (subministrament de ‘mobiliari general’ i de l’equipament de cuina, així com el servei de restauració del centre) per un valor de gairebé 1,5 milions d’euros.

La CUP havia interposat aquesta denúncia davant de la fiscalia després que una primera denúncia al jutjat fos arxivada ja que el magistrat no considerava que els fets constituïen un delicte.

Ramon Bagó, que també va ser alcalde de Calella per CiU, també és sospitós d’haver-se beneficiat de la seva posició per obtenir diversos contractes amb hospitals catalans pertanyents al CSC. Segons va revelar el diari El País, les empreses de Bagó van aconseguir des del 2002 un total de 50,8 milions d’euros en contractes amb centres sanitaris del CSC, dels que prop d’una tercera part havien estat adjudicats sense concurs públic. El cas més conegut és probablement el de l’hospital municipal de Badalona, que ha contractat els serveis del grup SEHRS per un valor de 4,8 milions d’euros en 14 anys sense cap concurs públic. Aquestes revelacions van tenir com a conseqüencia la revisió d’aquests contractes per part de l’Ajuntament de Badalona. Aquests fets estan sent investigats per la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha