Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Solidaritat forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, contacta con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Solidaritat en català aquí.

Hospitalitzat un dels vaguistes de Telefónica

Noelia Román

Barcelona —

La vaga de fam dels cinc treballadors de Telefònica de Barcelona comença a cobrar peatges després de 18 dies en curs. Josep Bel, un dels cinc homes que la secundava, s'ha vist obligat a abandonar aquest migdia per consell dels metges. Gairebé tres setmanes sense ingerir aliments han deteriorat considerablement la salut de Bel, que roman hospitalitzat a l'espera d'un diagnòstic mèdic.

Els seus quatre companys d'aventura, però, mantenen la vaga de fam, amb el cos també debilitat -han perdut una mitjana de nou quilos cadascun-, però amb l'ànim reforçat. A les “milers” de mostres de suport i solidaritat rebudes aquests dies per diferents vies, s'ha sumat aquesta tarda la d'Alexis Tsipras, líder de Syriza, el partit d'esquerres que més vots va rebre en les últimes eleccions gregues. De visita a Barcelona per debatre sobre la construcció de la nova esquerra, Tsipras s'ha acostat al local on mantenen el seu tancament els vaguistes de Telefónica per conèixer de primera mà la seva situació i reivindicacions i mostrar-los el seu suport.

“Si guanyeu, el simbolisme de la vostra batalla serà molt important”, els ha dit Tsipras al voltant d'una taula en la qual han intercanviat idees. “Per a nosaltres, el suport que estem tenint ja és un triomf, el moviment de solidaritat és impressionant”, li ha replicat Carlos Ballena, un dels vaguistes de Telefónica.

Tsipras, que no va poder formar govern a Grècia tot i que el seu partit va ser el més recolzat amb gairebé un 27% dels vots, ha lloat el “coratge personal” dels vaguistes, ha igualat la seva lluita amb la dels treballadors grecs i ha demanat al govern espanyol “respecte pels drets i la dignitat dels treballadors”. “Donem suport a la vostra lluita amb el convenciment que els poders recularan perquè això és inadmissible, especialment en empreses que tenen beneficis”, ha assenyalat el líder de Syriza.

“Milers de treballadors lluiten ara en la mateixa trinxera al sud d'Europa. Nostre enemic és comú. I no es tracta només de lluitar per viure sinó de lluitar per viure amb dignitat, encara que molts dels que han perdut la feina encara no s'hagin decidit a integrar la lluita i l'enemic ho aprofiti per dividir i enfrontar ”, ha dit Tsipras. “Hem d'intentar alçar la veu del poble perquè la del capitalisme ja la sentim ben alt cada dia”, ha convingut Marc Armenteros, l'origen de tota aquesta revolta. Ell va ser el treballador acomiadat per Telefónica a la tornada d'una baixa de quatre mesos per una hèrnia i encara no readmès, tot i comptar amb dues sentències al seu favor.

“Els grecs vam ser els conillets d'índies de les polítiques d'ajust de la troika, que insisteix en destruir llocs de treball en el sector públic per crear un ambient d'inseguretat en les famílies i infondre la por. Això porta a un ambient de guerra civil entre el públic i el privat, els que tenen treball i els que no, els que guanyen més i els que guanyen menys, i així successivament. Els que governen estan destruint els pobles del sud d'Europa. Els treballadors i els moviments polítics hem de lluitar contra això ”, ha conclòs Tsipras, després de recollir, amb un somriure, diverses idees dels vaguistes, entre elles la creació d'una comunitat Mediterrània.

Sobre este blog

El Diari de la Solidaritat forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, contacta con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Solidaritat en català aquí.

Etiquetas
stats