Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Solidaritat forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, contacta con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Solidaritat en català aquí.

El Gran Recapte, més necessari que mai

N. R.

Barcelona —

Arriba a la seva quarta edició i el 'Gran Recapte' es fa més necessari que mai. Els 1.400.000 quilos d'aliments que el Banc dels Aliments pretén recollir entre els catalans els propers 30 de novembre i 1 de decembre s'esperen amb candeletes. Són la vida per unes 200.000 persones a Catalunya, els beneficiaries directes d'aquesta acció. Tot i que només representin una part del gairebé milió i mig de catalans que ja no poden cobrir totes les seves necessitats alimentàries.

Presentada avui, la nova campanya del Banc d'Aliments amplia horitzons, s'agermana amb la Recogida de Alimentos a Andalusia i juntes fan servir les xarxes socials per aconseguir un major impacte. Facebook acollirà la campanya virtual 'La Gran Recogida', a favor de la Federació Espanyola de Bancs de Aliments (FESBAL). Gràcies a la col.laboració de gairebé una desena d'empreses, els 'm'agrada' a www.facebook.com/lagranrecogida es convertiran en quilos d'alimets bàsics. Les donacions 'online' també seran possibles a través dels llocs web del Banc d'Aliments (www.bancdelsaliments.org) i de La Caixa (www.lacaixa.es), entitat impulsora d'aquesta acció mitjançant la seva Obra Social, a partir d'aquest dijous i fins el proper 15 de decembre.

Unes 8.000 persones ja s'han presentat com a voluntaries per fer un cop de mà en els 800 punts de recollida que s'ubicaran als supermecats i mercats de les 200 localitats catalanes que participan a la campanya. Els promotors de l'acció esperen que uns 2.000 ciutadans més se sumin a les tasques de voluntariat.

El cuiners Isma Prados i Carme Ruscalleda posaran rostre a la quarta edició del Recapte, juntament amb el futbolista Xavi Hernàndez i els cantants Beth i Manu Guix. “La situació que vivim és excepcional, una situació insòlita de múltiples crisis. La intenció dels Bancs d'Aliments no ha de ser només recaptar aliments, també s’ha de conscienciar sobre una pobresa que es cronifica. No pot ser que quan tornem a créixer ens tornem a trobar igual”, ha afirmat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, present a l'acte de presentació juntament amb altres personalitats com el conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, i el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Sobre este blog

El Diari de la Solidaritat forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, contacta con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Solidaritat en català aquí.

Etiquetas
stats