Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Detingudes 145 persones d'una trama que elaborava falsos contractes de treball per cobrar l'atur

Detingudes 145 persones a Catalunya per falsos contractes de treball per a cobrar l'atur

EFE

Barcelona —

La Policia Nacional ha detingut a Catalunya 145 persones i n'ha imputat 275 acusades de defraudar 7,8 milions d'euros creant empreses fictícies per fer falsos contractes de treball i així cobrar després fraudulentament la prestació d'atur. En una investigació que ha durat diversos mesos, els agents han posat al descobert una trama que havia creat empreses relacionades amb la construcció, serveis de neteja i jardineria amb l'única intenció de tramitar altes de falsos treballadors perquè poguessin percebre prestacions per atur o subsidis.

Segons ha informat aquest dimarts la Policia Nacional, entre els detinguts hi tant els administradors de les empreses mercantils fictícies com algunes de les persones que eren falsos empleats que havien pagat per ser contractats i així poder optar després a cobrar fraudulentament el subsidi d'atur.

Les investigacions es van iniciar fa un temps, quan el Servei de Prevenció de Delictes Econòmics de la Tresoreria General de la Seguretat Social i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya van detectar 19 empreses inscrites en el règim general de la Seguretat Social mancats d'activitat laboral real i efectiva. Després d'analitzar-ne la documentació i efectuar-hi diversos registres, els agents van poder comprovar que aquestes companyies, dedicades suposadament a treballs de construcció, serveis de neteja i jardineria, s'havien creat amb l'única intenció de defraudar al servei públic d'ocupació.

Segons la policia, únicament dues de les 19 empreses investigades havien tingut activitat real, encara que també havien estat utilitzades pels seus administradors il·lícitament per fer contractacions falses. A més del frau en el cobrament irregular dels subsidis, les empreses tampoc pagaven les quotes d'assegurances socials dels empleats que donaven d'alta.

Amb la informació recopilada a les empreses, els agents van sol·licitar al servei públic d'ocupació tots els expedients d'atur dels treballadors que presumptament havien simulat una relació contractual amb les firmes investigades. Així van descobrir que la majoria d'aquests contractes corresponien a persones estrangeres que, en molts casos, a més d'obtenir un benefici econòmic percebent de forma irregular un subsidi, també pretenien regularitzar la seva situació a Espanya.

Segons la policia, la quantitat defraudada fins ara puja a 7.806.708 d'euros, 4.821.246 d'ells per impagaments a la Tresoreria de la Seguretat Social, i 2.985.462 a subsidis percebuts il · lícitament del servei públic d'ocupació. La investigació, que encara no ha finalitzat, està estudiant encara una part dels expedients d'atur i les certificacions individualitzades del cobrat indegudament per cadascun dels falsos treballadors, de manera que el muntant del frau podria augmentar.

La investigació l'estan duent a terme agents de la Secció d'Investigació de la Seguretat Social de la Brigada de Delinqüència Econòmica de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) central, de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres i de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.

Etiquetas
stats