Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L'Ajuntament planteja un ultimàtum a Can Vies

Joaquim Forn (esquerra) en una imatge d'arxiu a Panamà, on va estar fins aquest dimecres com a president de l'Asociación Latinoamericana de Metros y Suburbanos

elDiario.es Catalunya

Aquest diumenge, després que la manifestació en suport a Can Vies prengués el centre turístic de Barcelona, ha comparegut per primer cop des del desallotjament del centre el primer tinent d'alcalde Joaquim Forn, regidor de Seguretat i Mobilitat i president de Transports Metropolitans de Barcelona, l'empresa municipal propietària de l'edifici de Can Vies.

Forn planteja un ultimàtum al col·lectiu: “Si hi ha gent a Can Vies que vol dialogar, que surti i que doni la cara. El temps s'ha esgotat”, sentencia. No obstant, els integrants del centre social no s'amaguen i ja van manifestar el divendres que no tenien cap interès en negociar amb l'Ajuntament després de l'enderroc de l'edifici i que aposten per la reconstrucció de l'espai, en la que ja s'ha començat a treballar aquest cap de setmana.

Fermesa contra la violència

“Davant la violència, cap diàleg”, ha sentenciat Forn repetint el missatge que va emetre Trias al principi dels aldarulls –tot i que després l'alcalde va acabar per cedir a la primera demanda de Can Vies d'aturar l'enderroc. El tinent d'alcalde assegura, però, que “contra la violència l'única cosa que serveix és l'exercici d'autoritat”, que l'Ajuntament exercirà a través de la policia, i que han convocat els grups municipals a una reunió aquest dilluns per traslladar-hi el pla d'actuació del govern municipal.

El tinent d'alcalde insisteix en reivindicar la tasca negociadora de el consistori, que va oferir allotjar algunes de les activitats del centre –que l'alcalde considera que eren positives– en un espai municipal mentre rehabilitaven l'edifici. No obstant, des de Can Vies critiquen que l'Ajuntament mai havia descartat l'enderroc de l'immoble i consideren que la proposta era una estratègia per fer-los abandonar el centre sense intervenció policial.

Reconstrucció del centre

Després que el divendres es paralitzessin les obres d'enderrocament, el dissabte centenars de persones es van trobar a Can Vies al matí convocades per reconstruir el centre. Durant tot el dia, fins l'hora de la manifestació de la tarda, van treballar en treure la runa de la part de l'edifici enderrocada. El diumenge al matí hi han seguit treballant fins a primera hora de la tarda, quan han aturat el treball a l'interior pendents d'avaluar els danys estructurals.

Etiquetas
stats