Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Berlín ens roba

Siscu Baiges

Leer versión en castellano

Convergència (i Unió?) i Esquerra Republicana de Catalunya estan negociant el pacte que ha de suposar la reelecció d’Artur Mas com a president de la Generalitat. Esquerra Republicana ha de decidir si es corresponsabilitza de la gestió d’un Govern que es presenta a les reunions anunciant que l’any que ve pensa retallar en 4.000 milions els diners públics al servei de la ciutadania.

Enmig de les negociacions, els consellers van deixant caure notícies que esfereeixen. El de Benestar Social ja ha dit que no pot pagar els diners que deu a les entitats amb les quals manté concerts. Són molts milions d’euros. Per tot arreu, s’aturen projectes socials perquè el Govern català no compleix els seus compromisos de pagament.

En aquestes condicions, què hi guanya ERC donant suport al president responsable d’aquesta situació? Que es comprometi a celebrar un referèndum sobre la voluntat dels catalans de ser un país independent o no? És suficient aquest compromís per acceptar el deteriorament que la continuïtat de la revolta social i ciutadana dels darrers dos anys contra les retallades provocarà en els suports actuals del partit que dirigeix Oriol Junqueras? Aconseguir que CiU accepti nous impostos per 1.000 milions d’euros que deixin la retallada en 3.000 milions?

L’única sortida que li queda a ERC, si vol fer president Mas, és reiterar l’argument que tot allò que passa és culpa del govern espanyol. És l’espoli fiscal. És el Madrid que ens roba. Aquest argument canviarà les coses? Permetrà que les persones que esperen cobrar la dependència o la Renda Mínima d’Inserció acabin rebent els diners que mereixen i se’ls deuen?

Però si Madrid ens roba és per dos motius: perquè reparteix injustament els ingressos que rep dels contribuents espanyols i perquè, al seu torn, Berlín i Brussel.les li roben a ella.

Però ni Junqueras ni Mas sembla que vegin aquesta doble via d’espoli. Com els rucs, tenen la mirada fixada en Madrid i no saben, o no volen saber, que el mal no ens ve només d’allí sinó, i sobretot, de Berlín. L’austeritat que ens mata ve d’Alemanya. L’Alemanya, el govern de la qual ha posat Europa en quarantena fins que no s’hi celebrin eleccions generals... la tardor del 2013!

El dimecres 19, a la plaça Major de Vic, han convocat un acte reivindicatiu contra les retallades de drets laborals i socials. Ho han fet amb un cartell d’Angela Merkel amb banyes i sota el lema, potser èticament incorrecte, de “Ens ha tocat la grossa!”. La qual cosa demostra que no tots els catalans es queden satisfets amb l’argument o excusa del “Madrid ens roba”. Hi ha més lladres. I parlen idiomes més complicats que el que tan entusiasma al senyor Wert!

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats