Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Govern dels millors (segona part)

Siscu Baiges

Leer versión en castellano

Fa dos anys, Artur Mas va dir que formaria el Govern dels millors. Ara no ho ha dit. Per què? S’ha esgotat ja la potència de l’argument utilitzat per formar el primer executiu del post-tripartit? Després de dos anys del Govern dels millors, les xifres macroeconòmiques actuals fan pensar que si Andreu Mas-Colell és el millor conseller d’Economia que podem tenir, com estaríem amb un de menys talentós! Pitjor encara?

Què ha fet Ferran Mascarell aquests dos anys? I la resta dels “millors” consellers que podíem tenir? Potser vam tenir el Govern dels millors en les pitjors circumstàncies i per això el balanç és tan magre.

I ara? Dóna la sensació que tenim el Govern dels “mateixos”. Per repetir continuen fins i tot consellers que tenen aixecat en armes i protestes els sectors que dirigien i seguiran dirigint: Irene Rigau i Boi Ruiz. Potser José Ignacio Wert ha fet bona Rigau, però ¿qui ha fet bo el titular de Sanitat ,que s’ha atrevit a entregar un Centre d’Assistència Primària a una empresa especialitzada en seguretat perquè el gestioni?

Mantenir al Govern Felip Puig sona a provocació o a venjança contra el sector social que va obligar Mas a traslladar-se al Parlament en helicòpter un bon dia.

Esquerra Republicana dóna suport a aquest president i a aquest Govern, a canvi del compromís de convocar una consulta sobre la independència de Catalunya d’aquí a dos anys i l’assumpció d’uns compromisos fiscals que sonen bé des d’una perspectiva progressista, però que queden curts per estalviar les retallades anunciades per Artur Mas. Oriol Junqueras ho tindrà complicat per apuntar-se a les properes protestes de mestres, metges, infermeres o treballadors socials. Tot i que l’argument que utilitza atribuint al Govern espanyol un deute de 8.000 milions envers Catalunya, que duplica la retallada prevista pel Govern català, li pot resultar útil quan el rebin de males maneres en aquestes protestes.

Junqueras ha dit que si ha de triar entre esquerra i dreta es queda amb l’esquerra. I que s’hi ha de triar entre esquerra i país es queda amb el país. Perquè s’hauria de fer aquesta segona tria?

Molts “indignats” criden que PSOE y PP “la mateixa merda és”. I a Itàlia els volen vendre la “moto” Monti amb l’excusa que no és temps ni de dretes ni d’esquerres, sinó dels tècnics millors. Si els italians accepten consells basats en l’experiència que ens mirin a nosaltres. Hem tingut dos anys dels “millors”.

I així estem!

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats