Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Pagant, sant Boi canta

Siscu Baiges

Leer versión en castellano

Cada cop són més nombrosos els ciutadans que denuncien que se senten enganyats pel sistema sanitari. Van als hospitals públics i els diuen que si volen una atenció ràpida i bona, millor que els atenguin per “la privada”. És el cas de Justiniano Villarán, que va haver de pagar 9.000 euros per operar-se d’una malaltia molt dolorosa coneguda com a “síndrome piramidal” quan l’operació s’hauria pogut fer perfectament a través del sistema públic a la Mútua de Terrassa. Ho han denunciat conjuntament 'El País' i 'Cafè amb Llet' amb el suport d’un parell de vídeos incontestables de SICOMTV.

El metge responsable d’aquesta immoralitat, Juan Luis Maestro de León, que opera a la Mútua de Terrassa, li va dir que la Seguretat Social no tenien els aparells adequats per fer l’operació. Forçat pel dolor, Villarán va acceptar que l’operés en la seva consulta privada. Ara està reclamant que la Seguretat Social li torni els diners que va pagar a Maestro de León.

Quan li van preguntar al conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista a Ràdio Quatre, per aquesta acció impresentable, va explicar que hi havia hagut un problema burocràtic en la tramitació de l’operació a la Mútua de Terrassa. Un problema burocràtic que ha estat el responsable que Justiniano Villarán es vinclés de dolor durant mesos i que el doctor Juan Luis Maestro de León s’hagi embutxacat 6.000 euros per una operació que podria haver programat pel servei públic.

De moment, el doctor Maestro de León continua treballant com aquell qui res i de tant en quan se’n va a caçar cocodrils a l’Àfrica amb diners com els que ha cobrat a Justiniano Villarán. Boi Ruiz continua de conseller de Salut. I els ciutadans continuem tenint raons per exigir que s’aturi aquesta boja política d’agressió a la salut pública i que s’exigeixin responsabilitats als qui l’estan duent a terme i als qui se n’estan beneficiant.

A continuació, el vídeo que denuncia el cas, a càrrec de SicomTV, i la citada entrevista al conseller:

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats