Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Un espai de reflexió en temps de canvi

Josep Carles Rius

Seran necessàries moltes paraules, molts arguments, moltes raons per explicar els temps que vénen. Caldrà escoltar totes les veus per interpretar una realitat cada vegada més complexa. Necessitarem molts ponts de diàleg i respecte per entendre que la diversitat és una riquesa i no una càrrega. Haurem de plantejar infinitat de preguntes i cercar algunes respostes per intentar entreveure el futur que ens espera.

A partir d’avui, aquest espai pretén ser tot això, un lloc de reflexió, d’opinió, de debat, de diàleg, d’informació; de periodisme, en una paraula. Una mirada amb vocació de contribuir a la pluralitat en la premsa catalana i, també, amb la voluntat d’explicar Catalunya a la resta d’Espanya. Per això som aquí, a Eldiario.es, amb qui compartim un projecte periodístic independent i lliure.

Sabem que anem contra corrent. Defensem les mirades polièdriques en l’època dels discursos únics. I creiem que encara tenim moltes coses a dir-nos entre els catalans i amb amplis sectors de la societat espanyola. Volem ser un punt de trobada, una porta oberta a totes les sensibilitats, a totes les opcions que apostin per la convivència i el progrés.

Ara, una part molt important de la societat catalana veu el seu futur en la independència. Durant més de trenta anys, l’hegemonia política ha estat en el catalanisme, que tenia el somni d’una Espanya integradora en la qual Catalunya es pogués sentir plenament realitzada com a nació. Per molts no ha estat així, i senten que han de transformar la frustració en l’esperança de construir una nova hegemonia ja plenament independentista. Només la democràcia hauria de tenir l’última paraula en aquest camí si la majoria de catalans decideixen emprendre’l.

Però sigui quin sigui el final del camí, bona part de les societats catalana i espanyola seguiran compartint els mateixos valors de solidaritat, cohesió social, defensa de l’Estat del benestar, de l’educació i la sanitat pública, de l’equitat en la lluita contra la crisi... I seguiran compartint infinits llaços emocionals, històrics, culturals, econòmics... I nosaltres volem ser aquí per explicar-ho.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats