Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH aconsegueix la negociació col·lectiva amb el Santander a través de l'ocupació d'una oficina

La PAH ocupa una oficina del banc Santander al Passeig de Gràcia de Barcelona

João França

Barcelona —

Les PAHs catalanes han aconseguit el compromís del banc Santander d'establir un protocol per negociar de forma col·lectiva els casos de les persones afectades d'aquesta entitat. Aquest matí han ocupat les oficines del Passeig de Gràcia de Barcelona per exigir la negociació col·lectiva dels casos de les persones afectades.

Durant el matí les negociacions amb el banc no han fructificat i, segons les persones de la Plataforma que han participat en les converses, els seus interlocutors han rebut ordres de la central del banc a Madrid de no seguir amb la negociació i que es procediria a denunciar l'ocupació.

Els ocupants han passat les primeres hores de la tarda a l'entitat a l'espera d'un tercer desallotjament, després dels dos duts a terme pel Banco Popular aquest mes, però al voltant de les sis de la tarda han arribat a un acord amb l'entitat.

Les PAHs catalanes es reuniran el proper dia 8 “amb el director comercial de Santander a Catalunya i diferents persones amb competències per decidir per tal d'establir uns protocols per al processos de negociació amb la PAH”, explica Susana Ordoñez, una de les responsables de negociar amb l'entitat.

La PAH presentarà un centenar de casos que el banc s'ha compromés a resoldre en tres mesos a partir del setembre. Avui mateix l'entitat anunciava que ha tingut 2.255 milions d'euros de beneficis en el primer semestre de l'any, quasi tant com el que va guanyar l'any. És per això que Ordoñez assegura que “arreglant els deutes hipotecari de la gent afectada el Santander no s'enfonsarà mai de la vida, ho pot fer de sobres”.

Etiquetas
stats