Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament afirma que els escarnis són una forma ordinària de participació i insta Interior a respectar-la

Escrache de la PAH durant la campanya electoral europea

Arturo Puente

Barcelona —

La comissió d'Interior del Parlament ha aprovat que determina que els escarnis o “escraches”, són un “mecanisme ordinari de participació”, per la qual cosa estan emparats per l'ordenament jurídic. La resolució, impulsada per ICV-EUiA i aprovada amb els vots de CiU, ERC i PSC, insta el departament d'Interior a respectar aquesta forma de protesta sempre que es dugui a terme “de manera pacífica i respectant els drets i llibertats de la ciutadania”.

Jaume Bosch, portaveu d'ICV-EUiA a la comissió, ha assegurat que la resolució garanteix “els drets d'organitzacions i moviments” que han impulsat escraches alhora que aclareix el paper dels Mossos, que, segons el diputat, “ara saben que el Govern té obligació de respectar aquest tipus de protestes”.

El PP, juntament amb Ciutadans, ha votat en contra de la resolució en considerar que les sentències judicials avalant els escraches són “exòtiques” i ha assegurat que el Tribunal Constitucional no acceptarà aquesta concepció de protesta.

Els escraches són un tipus de manifestació de protesta consistent a acudir als domicilis o llocs de treball de la persona a la qual es vol denunciar. L'origen d'aquesta pràctica està documentat en països llatinoamericans, com Argentina o Xile, però van ser popularitzats a Espanya per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Des de que la campanya de la PAH comencés, diversos jutges han legitimat els escraches en considerar dins dels límits del dret a la llibertat d'expressió.

Etiquetas
stats