Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

La plataforma Ave pel Litoral, condemnada a pagar 50.500 euros per un informe pericial

Imatgen de l'AVE Barcelona-Figueres

Cristina Palomar

Barcelona —

L’Audiència Nacional ha condemnat la plataforma Ave pel Litoral, integrada per veïns i associacions afectats per les obres de construcció del tren de gran velocitat a Barcelona, a pagar 50.500 euros per un informe encarregat fa tres anys a un pèrit judicial de Madrid sobre les repercussions del pas del TGV pels carrers Mallorca i Provença. De la quantitat total, l’entitat ciutadana ha aconseguit recollir 11.500 euros.

Davant la falta de fons de la plataforma, la sala del contenciós administratiu de l’Audiència Nacional que instrueix el cas ha decidit que els 39.000 euros restants els paguin els 247 veïns, comunitats de propietaris i associacions veïnals com la del Clot-Camp de l’Arpa i la de Sagrada Família que figuren a la documentació oficial de l’entitat. La quantitat a pagar individualment és de 160 euros i s’haurà d’abonar abans de l’1 de desembre. Si no paguen, els embargaran els comptes.

La plataforma Ave pel Litoral ha enviat aquesta setmana una carta a tots els afectats explicant que no hi ha més sortida que fer front al pagament, ja que és un procés executiu que no es pot recórrer. “A pesar dels esforços que s’han fet perquè el pèrit reduís els seus honoraris, això no ha estat possible. L’únic que hem aconseguit és que ens doni un termini de fins a l’1 de desembre per abonar el deute sense interessos ni despeses”, expliquen a la missiva. Dimecres i dijous passat es van celebrar, a més, dues assemblees informatives per als veïns de l’Eixample i del Clot-Camp de l’Arpa, molts dels quals no en sabien res.

Al marge de la falta de fons per fer front al pagament, la plataforma sempre ha considerat els honoraris del pèrit judicial que va nomenar el jutge del cas per sorteig com un “abús”. Segons va explicar ahir el responsable de l’entitat, Pere Vallejo, “vam donar 4.500 euros de paga i senyal, i vam demanar al pèrit que ens digués l’import total que suposaria fer l’informe perquè si era molt car hi renunciaríem perquè hi teníem tot el dret. Mai vam rebre cap resposta i al cap de quatre mesos ens va presentar un informe i uns honoraris de 50.500 euros per 450 hores de feina”.

Sempre segons Vallejo, l’informe del pèrit, lluny de respondre a les vint preguntes que se li feien en referència a la construcció del túnel del TGV i les afectacions que aquesta obra podria tenir per als blocs de pisos de Mallorca i Provença, es limitava a fer un recull de fotocòpies de documents d’Adif, de la mateixa plataforma Ave pel Litoral i de la Sagrada Família, molts dels quals havien aparegut prèviament als mitjans de comunicació. Cap membre de la plataforma Ave pel Litoralté constància que el pèrit madrileny de 90 anys s’hagués traslladat a Barcelona per recopilar informació de cara a redactar l’informe final d’un centenar de fulls i amb una foto de la Sagrada Família a la portada.

Etiquetas
stats