eldiario.es

9

CATALUNYA

24 hores tancats en una oficina d'Unnim per aconseguir una dació

Els membres de la PAH de Sabadell, amb el suport de desenes de veïns, ocupen indefinidament una sucursal de l'entitat Unnim fins que concedeixin la dació en pagament a la família de l'Ahmed

Imagen de la ocupación, ayer por la noche. (Foto: @pah_sabadell)

Imatge de l'ocupació, ahir a la nit. (Foto: @pah_sabadell)

Van entrar ahir a les 17 h amb la intenció d'aconseguir una dació en pagament i, davant la manca de resultats, encara resisteixen. Diversos membres de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) porten 24 hores tancats en una oficina de l'entitat financera Unnim -adquirida pel BBVA el 2012 - per exigir que se'ls concedeixi la dació en pagament a l'Ahmed i a seva família, veïns de la localitat barcelonina que s'enfronten a un procés de desnonament per no poder pagar la seva hipoteca. De moment, desenes d'activistes, amb el suport dels veïns, ja han passat la nit a les oficines, i estan disposats a mantenir la protesta "indefinidament", fins que obtinguin una resposta favorable als seus interessos per part de l'entitat, segons ha explicat Pau Llonch, membre de la PAHC.

La plataforma fa setmanes que treballa en el cas de l'Ahmed. "Fins ara l'entitat ha posat sobre la taula una proposta de dació parcial", explica Llonch, una mesura que obligaria a la família a abandonar el pis i a fer front a un deute rebaixat de l'entorn de 4.000 euros. Tanmateix, l'oferta no convenç a la part afectada, perquè es tracta d'una quantia que suposa molt poc per a l'entitat financera i molt per a l'Ahmed, els únics ingressos del qual són els 420 euros mensuals del subsidi per desocupació.

Durant les 24 hores que porten de protesta, els ocupants han rebut la visita d'entitats socials i veïnals en senyal de suport. També els Mossos d'Esquadra es van presentar a la seu de l'entitat ahir a la nit, un fet que va fer témer pel desallotjament de la concentració, encara que finalment no va ser així. A causa de la protesta, les oficines han estat tot el dia tancades al públic.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha