eldiario.es

9

CATALUNYA

El tripartit va encarregar fins a quatre informes a Método 3

El departament de Presidència, ara en mans de CiU, denuncia en una nota els informes que l'anterior Govern va demanar a l'agència de detectius

Els estudis eren sobre temes com la producció de l'avellana o les reqüalificacions rústiques

Zaragoza niega que encargara grabar la cita de Sánchez-Camacho y la ex novia de Pujol

L'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ja va negar haver encarregat les escoltes de la trobada entre Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola.

L'empresa de detectius Método 3, que està sent investigada per la trama de les escoltes il.legals, va realitzar almenys quatre informes encarregats per la Generalitat, tots ells durant el tripartit, segons una nota que ha fet pública el departament de Presidència, que es compromet a "anar informant a mesura que es vagi disposant de més informació".

Els informes que el tripartit va encarregar a aquesta agència de detectius eren sobre temàtiques ben diferents. Un d'ells portava per títol La realitat socioeconòmica de les explotacions dedicades al cultiu de l'avellaner a Catalunya i va costar 30.000 euros. Aquest informe es va demanar l'any 2007 des del departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que en aquella època estava en mans del PSC. L'exconseller d'Agricultura Joaquim Llena, ha reconegut els fets i, en declaracions a Rac1, va dir que era "evident" que va ser un error. Tot i així va defensar que el preu que en van pagar, 30.000 euros, no és desorbitat.

Existeixen tres encarrecs més a Método 3 dels quals "no hi ha informació precisa", segons Presidència. Se sap que un d'ells era per un servei de consultoria tècnica i de seguretat i un altre sobre les reqüalificacions de terrenys rústics. Tots dos es van encarregar l'any 2007. Dos anys més tard, es va demanar a Método 3 l'últim treball des de la Generalitat i era un informe demanat des de la Direcció General d'Energia, que l'any 2009 depenia d'Economia, que també estava en mans del PSC. La nota insisteix en que des del 2011, quan CiU va entrar al Govern, no s'ha demanat cap informe més a aquesta empresa.   

La nota lamenta que la tasca de trobar tots els contractes de la Generalitat encarregats abans del 2011 és "més lenta i complicada" perquè la informació no estava centralitzada i es compromet a seguir informant a mesura que es trobin nous encàrrecs.

Després que es filtrés la primera gravació de Método 3, en la que s'espiava a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho en un dinar amb l'exparella d'Oriol Pujol i Ferrusola, María Victoría Álvarez, l'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va negar que el seu partit hi estigués al darrera però sí que va reconèixer que li havien demanat algun altre treball, referent a la seguretat de la seu que el partit té al carrer Nicaragua.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha