Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Absolt per falta de proves un jove acusat de llançar pedres als Mossos a la vaga del 29-M

Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra en una vaga general

Oriol Solé Altimira

Nova absolució en un cas relacionat amb els disturbis que es van produir a Barcelona durant la vaga general del 29 de març de 2012. Una jutge ha exculpat al jove Radek P. d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

La Fiscalia i l'acusació particular exercida per la conselleria d'Interior de la Generalitat demanaven tres i dos anys de presó per al jove per, presumptament, tirar pedres a agents dels Mossos d'Esquadra. La jutgessa substituta del jutjat penal 5 de Barcelona no només no veu provat aquest extrem sinó que considera “manifestament insuficient” l'atestat policial que va obrir el cas.

En la sentència, avançada pel diari El Punt Avui i a la qual ha accedit aquest diari, la magistrada assenyala que “no ha quedat provada” l'hora en què un grup de persones va tirar pedres als Mossos d'Esquadra a la plaça d'Urquinaona de Barcelona. L'acte del judici oral, afegeix, tampoc va aportar proves concloents per poder condemnar a l'acusat. Més aviat va succeir el contrari. “Tot són contradiccions, agreujades pel pas del temps. Fa gairebé cinc anys dels fets [...] i és evident que això perjudica la seva versemblança”, recull la sentència.

Les úniques proves presentada per les acusacions són la declaració del guàrdia urbà que va detenir el jove i l'atestat dels Mossos sobre els fets, que la jutgessa considera insuficients per condemnar al jove. “Falten proves concloents i contundents”, considera la magistrada.

“No hi ha cap dada sobre l'esmentada pedra, no s'ha pogut comprovar la seva mida, ni tan sols en l'atestat figura una fotografia de la mateixa”, afegeix. El jove, representat per l'advocada Laia Serra, no és l'únic absolt després de ser acusat de disturbis o atemptat contra l'autoritat pels Mossos durant la vaga del 29-M. Un amic del jove ara exculpat ja va ser absolt per l'Audiència de Barcelona el setembre de l'any passat, mateix resultat que el cas contra els estudiants Isma i el Dani.

Etiquetas
stats