Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Absoltes les famílies del Bloc La Bordeta de la PAH perquè ocupen un edifici que estava buit

"Mulla't per La Bordeta", una acció en suport als veïns del bloc el passat estiu

João França

Els habitants del Bloc La Bordeta, un edifici ocupat per la PAH al districte de Sants per donar sostre a famílies sense una alternativa habitacional, han aquedat absolts del delicte d'usurpació del que se'ls acusava per l'ocupació. El jutjat d'instrucció n. 17 de Barcelona ha considerat que “aquesta ocupació no resulta penalment rellevant” i ha remarcat com a argument que “l'edifici, segons es desprèn de la prova practicada, es trobava tancat i desocupat des de la seva construcció”. “La possessió protegida en l'ordre penal és la que es gaudeix de forma efectiva”, diu la jurisdicció recollida per la sentència.

Els tres veïns acusats van comparèixer al jutjat el passat 1 de juny i els propietaris formals del bloc, la immobiliària Nyala 2006, es van retirar de l'acusació per no poder fer front a les despeses del judici. Aquesta immobiliària és propietària només formalment. La sentència reconeix que “materialment, i només a falta de la decisió d'execució hipotecària, l'immoble pertany a la Sareb com a titular del crèdit hipotecari que pesa sobre el mateix i a les quotes del qual Nyala 2006 S.L. no fa front des d'un temps indeterminat”.

L'Ajuntament de Barcelona negocia amb la Sareb una solució per a les famílies, que aposten per quedar-se a l'edifici. Amb motiu del judici, van declarar a Catalunya Plural que, tot i que acceptessin un desallotjament a un altre lloc, els preocupa que aquest bloc, que ja havia estat ocupat el 2011 en el marc del 15-M, compleixi la seva funció social i no torni a quedar-se buit.

Etiquetas
stats