Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Activistes s'encadenen al CIE de Barcelona per evitar la seva reobertura

Activistes davant el CIE

Sandra Lázaro (fotos) / Oriol Solé Altimira

Una trentena d'activistes s'han encadenat aquest dijous al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona per exigir el seu tancament definitiu. Aquesta mobilització forma part de la campanya de la plataforma Tanquem els CIEs i altres organitzacions socials per tal que no es reobri el centre de Barcelona, clausurat de forma temporal des del passat mes d'octubre.

El Ministeri de l'Interior va tancar de forma temporal el CIE de la Zona Franca l'octubre passat per realitzar-hi obres que milloressin les condicions dels interns del centre, tal i com havia ordenat un jutge. Precisament les males condicions de vida i les vulneracions dels drets humans que havien de suportar els interns per part dels agents de la Policia Nacional havien motivat una campanya per tancar el CIE de la Zona Franca.

“Bloquegem el CIE. Hem dit prou i hem decidit posar el cos perquè el CIE de la Zona Franca no obri mai més. I ho tornarem a fer tantes vegades com sigui necessari”, assenyala el manifest de la protesta.

La protesta d'aquest dijous també ha tingut un missatge clar cap al Govern de l'Estat en funcions que encapçala Mariano Rajoy. A parer dels activistes, “un govern en funcions s'ha d'abstenir davant de grans decisions com la reobertura del CIE”. A més, han criticat que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, pretengui tornar a posar en funcionament el centre de la Zona Franca tot i que el Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han aprovat resolucions instant al tancament dels CIE per àmplies majories.

Per tal de fer efectius els mandats de Parlament i del plenari Barcelona, Tanquem els CIEs ha instat la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i els grups del Congrés dels Diputats favorables a la fi dels CIEs a que incrementin la pressió sobre el ministeri de l'Interior per clausurar el centre definitivament. El motiu és que l'administració estatal té la competència exclusiva sobre aquest tipus de presons.

Així mateix, la plataforma ha recordat que el centre de la Zona Franca i els demés CIEs “són només una peça de l'engranatge racista que va des de les batudes de perfil ètnic fins a les deportacions exprés o les tanques de Ceuta i Melilla”.

stats