Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau presenta el seu equip per encapçalar la llista de Barcelona a Comú

Els membres de la llista de Barcelona en comú que encapçalarà Ada Colau

elDiario.es Catalunya

Barcelona en Comú ja té la llista de noms amb què molt probablement concorrerà a les eleccions municipals de la capital catalana. Aquest divendres Ada Colau ha presentat l'equip de treball que presentarà a les primàries de la cantidatura ciutadana, un grup que incorpora a quinze integrants que provenen de totes les formacions polítiques que han confluït en la coalició: Iniciativa, EUiA, Podem, Procés Constituent i Equo.

El número 2 de Colau serà el professor de dret constitucional de la UB Gerardo Pisarello, tal com ja va avançar Catalunya Plural, una figura de consens entre la majoria de partits que participen a Barcelona en Comú. Després de Pisarello figurarà, també segons es va confirmar aquesta setmana, l'actual diputada al Congrés per ICV Laia Ortiz.

En la quarta posició està Jaume Asens, advocat de drets humans, impulsor de la plataforma Guanyem Barcelona i recentment integrant també del consell ciutadà de Podemos. Altres noms que formen part de la llista de Colau són Janet Sanz (regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona), el professor Raimundo Viejo (també del Consell Ciutadà de Podemos) o l'activista Gala Pin, una altra de les promotores de Guanyem des dels seus inicis.

Aquesta candidatura se sotmetrà a votacions primàries al costat de les altres que puguin sorgir en el si de Barcelona en Comú. En aquesta elecció les llistes no seran obertes, sinó que els votants hauran escollir el cap de llista amb el seu corresponent equip. Sí que es podran votar directament a alguns dels consellers de districte, una petició veïnal històrica a favor de la descentralització.

Aquesta setmana Barcelona en Comú ha presentat les línies prioritàries dels seus primers mesos de mandat, en cas de fer-se amb l'Ajuntament. Garantir els drets socials bàsics, revisar les privatitzacions i grans projectes i auditar els comptes dels organismes públics són algunes de les seves principals propostes.

Etiquetas
stats