Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau guanya Barcelona

Ada Colau celebra la victòria de BComú. / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Barcelona —

Ada Colau ha guanyat les eleccions municipals Barcelona, una victòria històrica amb 11 regidors i un 25,52% del vot, superant la CiU de Trias per un regidor. Barcelona en Comú irromp a l'ajuntament de la capital catalana millorant totes les previsions i guanyant l'alcaldia més important de l'Estat per a les confluències municipalistes. Trias perdria la capital 4 anys després de la seva entrada a l'alcaldia, incapaç de taponar la crisi de CiU en bona part del territori.

“Vam dir que es podia i s'ha pogut”, ha assegurat Ada Colau, ja com a guanyadora. Colau ha sortit davant dels centenars de persones que l'esperaven a Can Fabra, cridant “Ada alcaldessa” i “sí que es pot” i ha promès: “Vull ser alcaldessa perquè mai més hi hagi ciutadans de primera i de segona”.

Ciutadans ha fet una entrada històrica, quedant amb 5 regidors, que li garanteixen el tercer lloc. ERC també obtindria un resultat històric a la capital, passant de 2 a 5 regidors. Mentrestant, PSC i PP patirien un important patacada quedant amb 5 i 4 seients. La CUP també accediria per primera vegada, amb 3 representants.

Etiquetas
stats