Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ballesteros diu sentir-se objecte d'una persecució política de la CUP després de declarar com a imputat

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

CatalunyaPlural/EFE

Tarragona —

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha dit sentir-se “objecte d'una certa persecució i objectiu polític de la CUP” després de declarar com investigat (antic imputat) prop de tres hores davant del jutge que instrueix el cas Inipro.

L'actual portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, va denunciar les presumptes irregularitats comeses per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) en contractar a l'empresa Inipro abans que la formació anticapitalista obtingués dos regidors.

El jutjat número 1 de Tarragona investiga Ballesteros pels delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhastes públiques i després de la seva declaració l'alcalde ha manifestat sentir-se “molt tranquil”. En la interlocutòria que ordenava citar a declarar Ballesteros com investigat, el jutge va considerar que Ballesteros “no va actuar per evitar que es continués amb els lliuraments de diners públics a una empresa [Inipro] en la contractació dels semblava advertir des del principi serioses sospites d'irregularitat ”.

Ballesteros ha reiterat la seva “absoluta confiança en la justícia” i ha demanat “que deixin treballar a la justícia, especialment aquells que la pressionen políticament”.

L'alcalde, amb actitud serena i tranquil·la, ha manifestat que “ha quedat acreditat que els decrets s'havien de dictar” i s'ha remès a “sentències del Tribunal Suprem que ho avalen”, per la qual cosa confia que “se'l desimputi” i que “s'aclareixi la veritat”.

El jutge investiga els detalls de la contractació d'Inipro mitjançant un procediment negociat sense publicitat al qual l'ex gerent de l'IMSS Antonio Muñoz, també investigat, va convidar Inipro, Itinere i Gallets Associats.

Inipro i Itinere són del mateix grup i Gallets té vinculacions, tot i que es va retirar del procediment al·legant excés de treball, malgrat que la seva activitat no té res a veure amb l'objectiu del contracte, que era atendre la població immigrant.

El contracte el va guanyar Itinere i el 2010 se li van pagar 64.000 euros, però es va prorrogar durant el 2011 i el 2012 i el jutge qüestiona els 215.000 euros facturats de manera presumptament irregular.

Ballesteros va autoritzar els pagaments de set factures malgrat les advertències en contra perquè “no podia fer res més o hagués comès un delicte d'enriquiment injust”. Segons l'alcalde, ha acreditat davant el jutge la necessitat del servei contractat Inipro i els motius de la seva externalització, “com fan molts altres ajuntaments”.

Per la seva banda, Carles Perdiguero, advocat de la CUP que exerceix com a acusació popular, ha assenyalat que a Ballesteros “li cita un jutge, no la CUP”. També ha recordat que “quan es va presentar la denúncia, la CUP ni tan sols estava present al consistori, ho va denunciar públicament el comitè d'empresa i després la van fer seva CiU i PP”.

L'advocat retreu que “intentar fer creure que això respon a una estratègia planificada és cinisme” i que “Ballesteros no ha assumit la seva responsabilitat”, sinó que “l'ha derivat als tècnics de l'IMSS, que segons ell li deien que tot estava bé ”. L'advocat de la CUP ha descrit la declaració de l'alcalde com a “plena de evasives i respostes genèriques” i considera que “no ha justificat per què es paguen les factures fins en set ocasions”.

El jutge ha requerit a l'IMSS a que faciliti les memòries o informes que acreditin que els treballs que va facturar Inipro estan fets, que segons l'alcalde existeixen, tot i que admet que no les ha vist. En successius dies, el jutge ha citat a deu investigats més, entre ells a l'exregidora de Serveis Socials Victòria Pelegrin (PSC) i a sis testimonis.

Etiquetas
stats