Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El Banc Expropiat trasllada la seva activitat al carrer i manté la intenció de tornar al local desallotjat

Tarde reivindicativa del Banc Expropiat

Oriol Solé Altimira

El desallotjament dilluns passat del Banc Expropiat al barri de Gràcia de Barcelona no ha aconseguit acabar amb les activitats que albergava l'espai. Si durant la setmana els diferents tallers del local es van reorganitzar sobre la marxa, aquest dissabte el col·lectiu del Banc Expropiat ha apostat per muntar una jornada d'activitats oberta a tot el barri. La Plaça Revolució, a escassos metres del local, encara tapiat amb planxes metàl·liques, ha estat escenari de tallers d'idiomes, costura, un dinar popular i un recital de poesia. Com han mantingut durant tota la setmana, els membres del Banc Expropiat han reiterat la seva intenció de tornar a okupar l'antiga sucursal bancària. Per aquest diumenge al migdia han convocat una concentració a les portes del Banc.

Si quedava algun veí de Gràcia sense conèixer què és el Banc Expropiat, ho ha pogut comprovar a fons aquest dissabte. Diversos turistes que passejaven per la concorreguda Plaça Revolució també s'han endut una impressió de primera mà l'espai okupat el desallotjament del qual ha omplert pàgines de diaris internacionals aquesta setmana.

En contrast amb els disturbis d'aquesta setmana, la jornada de suport al Banc Exoropiat d'aquest dissabte ha transcorregut en plena harmonia des de passades les onze del matí fins a pocs minuts després de les 17 h.

Una gran pancarta que resava “Manuel Bravo Solano, fora del barri” presidia la plaça. Bravo Solano és l'empresari immobiliari propietari del local que okupaba el Banc Expropiat i que va demanar el seu desallotjament quan l'ajuntament d'Ada Colau va deixar de pagar-li un lloguer acordat amb el consistori de Xavier Trias.

“Tot això ha començat perquè aquest senyor ha volgut fer-los fora. Si vol guanyar diners que en guanyi, però no amb els nois del Banc”, comentava la Magda, una veïna que prenia un gelat amb la seva filla a la gelateria de la plaça. A la taula del costat, en Raúl i la Fátima, una parella que viu al costat del Banc, també comentaven la jugada. “Cal diferenciar la gent del Banc dels que fan aldarulls. Els que bolquen contenidors són gairebé nens, que s'ho passen fenomenal creant el caos. Els sentim des del balcó de casa”, expliquen aquests veïns.

La parella també relata que cada dissabte, quan els voltants del Banc s'omplen de veïns que van al mercat, l'espai sempre està obert i amb gent disposada a explicar als graciencs els diferents tallers que s'hi donen. En Raúl i la Fátima expliquen que estan “cansats de no poder dormir a les nits per culpa dels disturbis d'aquesta setmana”.

Com a aquesta parella, a ningú se li escapa que el Banc necessitava un respir després dels incidents i les càrregues policials d'aquests últims dies. La jornada d'aquest dissabte els ha servit per asserenar els ànims i agafar forces per tornar al local. “Fins que no entrem, no descansarem”, titulava la revista que han editat els membres del col·lectiu.

Etiquetas
stats