Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona destina 2,8 milions a completar les beques menjador de les famílies més vulnerables

Las comunidades prefieren abaratar los menús escolares más que permitir el táper de casa

elDiario.es Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona augmentarà en 2,8 milions d'euros la partida de beques menjador per al curs 2015-2016. El consistori liderat per Ada Colau espera que aquest increment beneficiï sobretot a 6.000 famílies en situació vulnerable que fins ara percebien l'equivalent a tres euros diaris, i que ara en rebran 6, gairebé el cost total del dinar.

L'any passat fins a 19.751 escolars barcelonins van accedir a una beca menjador. Les necessitats han anat creixent amb l'impacte de la crisi sobre les famílies i si el 2010 Barcelona va destinar 7,8 milions d'euros per concedir 12.619 ajudes, el curs passat es va arribar fins als 11,5 milions d'euros per a 19.751 beneficiaris. Amb la nova partida anunciada per Laia Oriz, tinent d'alcalde de Drets Socials, s'arribarà als 14,3 milions d'euros, un 24% més que el curs anterior.

L'anterior Govern, comandat per Xavier Trias, ja va ampliar la cobertura de beques al llarg del seu mandat. Encara que la despesa hauria de recaure sobre el Consorci d'Educació de Barcelona –participat per la Generalitat i l'Ajuntament en un 60 i un 40%, respectivament– el que va fer el consistori barceloní va ser destinar a més una partida extraordinària a les beques menjador. El curs passat va arribar a ampliar en 5,5 milions el pressupost del Consorci per respondre a l'enorme demanda.

Però segons Barcelona en Comú l'esforç no va ser suficient, de manera que ara afegeixen 2,8 milions més pensant principalment en aquelles famílies que ja optaven a l'ajuda de tres euros diaris però que, tot i així, renunciaven a deixar els seus fills al menjador perquè no podien fer-se càrrec dels tres euros restants del cost del menú.

En el primer període de sol·licituds, entre el 8 i el 19 de juny, el consistori va registrar 22.000 peticions de beques, una xifra que podria créixer durant el segon període entre el 7 i 18 de setembre. Per accedir als ajuts ordinaris –de tres per euros per menú– les famílies han de tenir un nivell de renda no superior a 11.900 euros anuals en el cas de les que tinguin dos fills. Si la situació es combina amb necessitats socials més greus, o és el cas de famílies monoparentals o nombroses, la beca es pot convertir en extraordinària –de sis euros per dinar–.

Etiquetas
stats