Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Barceloneta arrossega el suport d'altres barris fins a les portes de l'Ajuntament

Manifestació contra els pisos turístics a la Barceloneta

João França

Barcelona —

Milers de veïns de la Barceloneta, però també del Gòtic, del Raval, del Casc Antic i del Paral·lel, entre altres barris barcelonins, s'han manifestat des del centre del barri portuari fins a la plaça Sant Jaume. La protesta dels veïns contra els pisos turístics, que ja havia aconseguit un gran ressò fins i tot internacional sense sortir del barri, ha optat per fer acte de presència davant la seu del govern municipal.

Ho van alertar al final de la manifestació del passat dissabte: “Si no tenim solucions anirem fins a la Plaça Sant Jaume”. Mentrestant, han tigut una reunió amb l'alcalde, inspeccions per detectar pisos turístics il·legals i fins i tot l'anunci d'una nova comissaria al barri, però segueixen reclamant mesures per l'abolició dels apartaments turístics.

Amb crits com “Aquest barri no es ven”, “Els barris units mai seran vençuts” o, davant la pancarta dels nens del barri, “Aquest futur no es ven”, la manifestació, amb un ambient festiu i familiar, s'ha creuat amb els participants de la Marxa Educativa, que porta caminant des del passat Girona per defensar l'educació pública arreu de Catalunya. Els marxaires han aplaudit el pas dels manifestants al crit de “La nostra millor arma, la solidaritat”.

El proper dimecres, seguiran les manifestacions, però aquest cop a diversos barris simultàniament. A les 20:30 hi haurà concentracions al Raval, Gòtic, Casc Antic i Poble Sec per després sumar-se a la manifestació de la Barceloneta amb una crítca al model de turisme de la ciutat.

Etiquetas
stats