Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els veïns reclamen a l'alcalde Trias l'abolició de tots els pisos turístics de la Barceloneta

Els manifestants han fet el recorregut amb el canó que passegen amb motiu de la festa major / João França

João França

Barcelona —

En una tarda de dissabte a mitjans d'agost és habitual trobar moviment a la platja de la Barceloneta. El que no és habitual és que es tracti de més d'un miler de veïns en protesta contra els pisos turístics. Les manifestacions de la Barceloneta segueixen creixent. Si quan la polèmica va saltar a la llum eren dos centenars de veïns els que es concentraven davant el mercat, el dijous van arribar a mig miler i aquest dissabte més del doble han recorregut el barri per reclamar l'abolició de tots els pisos turístics, legals i il·legals.

La reunió de divendres amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, va deixar insatisfets els veïns, que van escridassar la representant de l'Ajuntament a la sortida, però en canvi, després d'una estona de discussió entre els assistents, també va servir per reforçar l'element comú de la protesta. Alguns reclamen civisme o més policia al barri, altres estan convençuts que no és la sol·lució. També n'hi ha que carreguen contra els turistes, i altres que insisteixen que no en tenen la culpa, sinó que és un problema de model. En tot cas, en una cosa estan d'acord els manifestants: no volen apartaments turístics al barri.

La pancarta de la capçalera, que va sortir del barri fins a la platja i al passeig Joan de Borbó, remarcava en vermell que són tots els apartaments turístics els que volen abolir. Després d'anys amb una resposta més que insuficient als entre 800 i 1.000 pisos turístics il·legals que els veïns calculen que hi ha al barri, ja no en tenen prou amb l'aplicació de la normativa. Eren molts els cartells que expressaven aquesta idea: “La meva escala no és un hotel”, “Un apartament turístic més, una família del barri menys” o “La Barceloneta és de gent del barri” en són alguns exemples.

Els veïns han expressat la seva emprenyamenta amb un símbol de la Barceloneta, el canó que només surt de la parroquia de Sant Miquel del Port amb motiu de la festa major, quan fa un cercavila pel barri. Durant tot el recorregut ha encapçalat la manifestació disparant petards. Mentrestant, els turistes retrataven la protesta. Uns pocs s'han enfrontat als manifestants, com un grup que els ha provocat des d'un terrat, aixecant la seva ira i provocant insults. “S'està jugant que li donin d'hòsties, i no volem que això passi”, lamentava un veí sobre un altre provocador davant els ànims caldejats.

A la manifestació també hi han acudit manifestants d'altres barris afectats per una problemàtica similar, sobretot dels de Ciutat Vella. La protesta s'ha acabat davant del mercat, on han tingut lloc les concentracions dels últims dies, amb crits de “Barcelona, uneix-te”. Els veïns, que ja no accepten la regidora Mercè Homs com a interlocutora, reclamen que l'alcalde Xavier Trias torni de les seves vacances per reunir-se amb ells. Seguiran manifestant-se els dimecres a les 22h i els dissabtes a els 18h, i alerten que si no tenen resposta, la setmana vinent portaran la manifestació a la plaça Sant Jaume.

Etiquetas
stats