Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CCOO se suma a la denuncia per assetjament laboral a la Diputació de Barcelona

Ple de la Diputació de Barcelona. / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

Barcelona —

La secció sindical de Comissions Obreres a la Diputació de Barcelona ha denunciat a la Inspecció de Treball el departament de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona per l’assetjament laboral de diversos treballadors i treballadores d’aquesta àrea. CCOO se suma, així, a la denúncia que va presentar, en el mateix sentit, el sindicat CGT, el passat dia 9. El departament de Relacions Internacionals estava dirigit per Jordi Castells i el de Cooperació Internacional per Jonathan Jorba en el període en què es van produir els assetjaments denunciats. Tant Castells com Jorba han dimitit dels seus càrrecs en les darreres setmanes.

Les denúncies a la Inspecció de Treball per part dels sindicats Comissions Obreres i CGT s’han produït després que hagin passat vuit mesos des de que el delegat de prevenció de riscos laborals de la Diputació de Barcelona, Jaume Garganté, demanés, per escrit, una avaluació de la situació que es vivia a la direcció de Relacions Internacionals. Al llarg d’aquests mesos, els representants sindicals entenen que els responsables polítics de la corporació provincial no han fet altra cosa que deixar passar el temps i no acarar el problema.

Aquest fet es va evidenciar en la darrera Junta de Portaveus de la Diputació on s’esperava que el president i portaveu del grup de CiU, Joan Carles García Cañizares, donés explicacions sobre aquesta qüestió però no va fer-ho i va ajornar-les fins a una nova reunió de la Junta, probablement la darrera del mandat de l’actual corporació provincial.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona va realitzar un informe on parlava “de clima de por i coaccions” entre els treballadors del departament que denunciaven irregularitats en la gestió dels projectes de Cooperació al Desenvolupament. Disset persones d’aquesta àrea van contestar ara fa un any un qüestionari elaborat per Comissions Obreres i molts d’ells van denunciar que treballaven en un ambient de “por i repressió”.

Etiquetas
stats