Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CGT Metro assegura que TMB no ha revelat tots els seus directius en el portal de transparència

La CGT assegura que TMB no ha publicat tots els seus directius

elDiario.es Catalunya

“Són més de 80 persones amb gran pes directiu a l’empresa”, declara el sindicat CGT Metro en un comunicat, en referència a la publicació de TMB, l'empresa pública de transports de Barcelona, sobre els sous de 21 dels seus directius. Pel sindicat aquests 21 són només una part i “no la més nombrosa” del total de directius.

Els 21 es reparteixen 2,5 milions d’euros anuals i 19 d’aquests membres de l'alta direcció cobren més de 100.000 euros a l’any, segons ha publicat TMB al seu web. La llista s’ha fet publica després que la Comissió de Transparència de la Generalitat hagi emès un informe, el 7 de juliol passat, que donava la raó a Catalunya Plural en la reclamació que aquest diari va interposar contra l’empresa per negar-se a revelar aquestes dades.

La CGT assegura que en aquesta llista dels 21 falten altres directius que estarien camuflats com a “Responsables d’Unitat” i “Responsables Tècnic dels àmbits organitzatius” que també formen part de la cúpula directiva i que, segons el sindicat, tenen sous de més de 80.000 euros anuals.

A més d’aquests càrrecs camuflats la CGT també apunta que cal tenir en compte una sèrie de càrrecs que van ser directors d’Àrea i que han estat substituïts recentment i recol·locats en posicions menors, però que segueixen cobrant el mateix sou. Per últim també assegura que en la llista publicada aquest dimarts falten per comptabilitzar els adjunts a direcció, que tot i no aparèixer cobrarien sous similars als directius, segons el sindicat.

El febrer passat durant les protestes laborals que van dur a terme els treballadors de TMB contra la direcció alguns sindicats ja denunciaven la falta de transparència de l’empresa pública, que depèn dels ajuntaments de l’Àrea Metropolitana. En aquell moment membres de la CGT ja demanaven que es replanteges la forma en què es gestionen als diners dins l’empresa. “No demanem que es posin més diners, sinó que els que hi ha es reparteixin millor”, deia Saturnino Mercader membre d’aquest sindicat en declaracions a El Diari del Treball.

Etiquetas
stats