Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP decidirà el 28 de gener si aprova o no els pressupostos en un consell polític

Quim Arrufat (CUP) en una imatge d'arxiu / ENRIC CATALÀ

Sònia Calvó

La CUP decidirà el proper 28 de gener a través d'un Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP, l'òrgan de representació de les assemblees territorials i les organitzacions de l'esquerra independentista (com Endavant o Poble Lliure), si aprova o no els pressupostos del Govern. La decisió s'ha acordat aquest dissabte al matí en una reunió a Tona (Osona).

Tot i això, alguns sectors del partit demanaven que la decisió es prengués en assemblea i no en el format finalment escollit. Aquesta votació tindrà lloc entre els debats en comissió i la votació al Parlament de principis de febrer.

El portaveu de la CUP, Quim Arrufat, ha explicat que aprovar o no els pressupostos es decidirà “en funció de si el referèndum està encaminat a celebrar-se”. Per això, ha dit Arrufat, han demanat a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que forci els comptes del Govern i “toqui els privilegis” dels més rics, després que el govern es negués a pujar l'IRPF al 4% de catalans que declaren més de 60.000 euros.

Arrufat també ha tingut unes paraules per la dirigent del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) Mercè Conesa, que va posar en dubte que s'arribi a celebrar el referèndum. “Prou de sotmetre el referèndum a un xantatge vergonyós”, ha reclamat el portaveu, que també ha demanat defensar el referèndum al bloc independentista.

Les properes passes, segons està previst, són que dimarts vinent la CUP voti en contra de les esmenes a la totalitat dels pressupostos. Amb això, facilitarà que s'admetin a tràmit els comptes elaborats pel vicepresident Oriol Junqueras i comenci una nova fase de negociació amb el Govern. El fet que s'inclogués una partida per al referèndum va ajudar a que la CUP donés suport al tràmit.

Etiquetas
stats