Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP: “Hem enviat Mas i el pujolisme a la paperera de la història”

Benet Salellas ha valorat l'acord per la CUP

Oriol Solé Altimira

La CUP ha celebrat l'acord assolit aquest dissabte amb Junts pel Sí. “Hem enviat Mas i el pujolisme a la paperera de la història”, ha assegurat el diputat Benet Salellas. Salellas ha volgut reivindicat l'assemblearisme de la CUP: “La decisió no s'ha près en cap despatx ni en cap hotel”, ha assegurat, i ha afegit que la CUP ha executat en tot moment el mandat de “ni Mas ni març”.

A banda de Mas i el pujolisme, Salellas també ha dit que la CUP ha enviat a la “paperera de la història” les retallades de Boi Ruiz, Irene Rigau i Felip Puig, consellers més destacats i qüestionats dels dos governs de Mas. En aquest sentit, ha assegurat que l'acord no obliga la CUP a aprovar cap pressupost o una política social concreta. “A qui lliga és a Junts pel Sí per executar el mandat cap a la independència”, ha reblat Salellas.

“És un acord positiu perquè fa avançar en la ruptura cap a la construcció de la república catalana i fa executar declaració de sobirania del 9 de novembre”, ha asseverat Salellas, que ha volgut reiterar l'èxit que suposa, a parer de la CUP, “apartar la pedra del camí”, en referència a Artur Mas.

Salellas ha avançat que Josep Manel Busqueta i Julià de Jòdar són els dos diputats de la CUP que dimitiran en virtut de l'acord entre Junts pel Sí i els anticapitalistes. Els substituiran al Parlament Mireia Vehí i Joan Garriga 'Nana'. Salellas ha valorat les dimissions con un “gest instrumental, no com l'assumpció de cap responsabilitat”. També ha explicat que tots els diputats de la CUP van proposar-se per dimitir. La CUP, no obstant, encara ha de decidir quins dos diputats del sue grup passen a entrar en la dinàmica parlamentària de JxSí.

D'altra banda, es confirma la marxa d'Antonio Baños i Ramon Usall (número 1 per Lleida), que ja havien dimitit abans de l'acord. La CUP ha assegurat que els nous dimissionaris “seguiran treballant amb les mateixes responsabilitats polítiques i organitzatives” dins del grup parlamentari i l'organització. La diputada Anna Gabriel serà l'encarregada de fixar la posició de la CUP en el debat d'investidura d'aquesta tarda.

Etiquetas
stats