Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Chomsky, Zizek, Owen Jones i Toni Negri, entre els suports internacionals a Colau

Míting de Barcelona en Comú el passat diumenge a la Plaça del Rei / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

“Barcelona és una ciutat que s’ha fet un lloc al món, però avui corre el perill de convertir el seu patrimoni social, cultural, històric i arquitectònic en un aparador al servei de les polítiques neoliberals, cosa que dificulta durament la vida i la convivència a la ciutat”, diu el manifest presentat aquest dimarts per Barcelona en Comú amb el suport de desenes de personalitats internacionals.

Referents intel·lectuals de l'esquerra tan contraposats com els filòsofs Noam Chomsky i Slavoj Žižek es troben entre els signants d'aquest manifest que dóna suport a la candidatura d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona. També han signat acadèmics com el portuguès Boaventura de Sousa Santos, l'anglès Owen Jones, el francès Michael Löwy o l'italià Toni Negri.

També representants polítics han donat el seu suport. A part dels que ja van fer acte de presència durant el míting amb les esquerres europees, se sumen al manifest l'eurodiputat del Front de Guache Jean-Luc Mélenchon, l'alcalde de Grenoble Eric Piollet, o l'exalcalde de Reykjavík Jón Gnarr. També signa el manifest la brasilera Raquel Rolnik, relatora especial de l'ONU pel dret a l'habitatge digne.

Suports del món de la cultura

Entre els signants de l'Estat hi ha molts representants del món de la cultura, com el músic Santiago Auserón, que va participar a l'acte central de campanya aquest dimecres, Pere Camps, director del festival Barnasants, l'editor Ignacio Echevarría o l'assagista Eloy Fernández Porta, l'actor Juan Diego Botto o l'humorista Miguel Noguera.

Etiquetas
stats