Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una cadena humana envolta la Ciutadella en solidaritat amb els condemnats d'Aturem el Parlament

Cadena de gent encerclant el parc de la Ciutadella / ENRIC CATALÀ

João França / Enric Català (fotos)

“Nosaltres seguirem lluitant, i si la forma dels polítics per aturar-nos és la presó, no hi haurà lloc per a tothom”, deia aquest matí davant el parc de la Ciutadella la mare d'un dels vuit manifestants d'Aturem el Parlament condemnats a tres anys de presó. Familiars i el grup de suport als condemnats han convocat a retornar aquest diumenge a l'escenari de l'acampada convocada pel 15-M la nit del 14 al 15 de juny de 2011, i encerclar simbòlicament el Parc de la Ciutadella, seu del Parlament.

Activistes de diverses procedències han recuperat l'esperit i els crits d'aquells dies en una cadena humana que ha rodejat tres costats del parc que dóna seu al Parlament, omplint el passeig Picasso, el passeig Pujades, el carrer Wellington i part del passeig de Circumval·lació. “El Parlament català aprovava aquell dia uns pressupostos que suposarien les pitjors retallades que hem estat patint durant molt de temps, en sanitat, educació o assistència social”, ha recordat aquesta mare abans de donar inici a la protesta.

“No se'ns condemna pel que vam fer, com cridar o aixecar les mans, sinó pel simple fet d'estar allà”, critica un dels encausats. En aquesta línia les famílies posen èmfasi el text de la sentència, en què se'ls condemna per coses com cridar als parlamentaris, rodejar-los o desplegar pancartes. “Estem orgulloses i orgullosos de les nostres filles i fills i lluitarem per ells i amb ells perquè la societat sigui més justa”, proclamen.

En una carta oberta, les famílies asseguren que viuen “un autèntic malson” des del 2011 amb tot el procés judicial que consideren “un gran esforç laboral, econòmic i, sobretot, emocional”. “Quan la societat està d'acord davant una gran injusticia hauria de tenir els recursos per aturar-la”, clamen amb la reivindicació d'evitar que els seus fills entrin en presó.

Etiquetas
stats