Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Collboni vol ser el primer alcalde gai de Barcelona

El candidat Jaume Collboni a la seu electoral del PSC de Barcelona / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

Barcelona —

Jaume Collboni és homosexual. Es va casar a l’Ajuntament de Barcelona amb el realitzador de televisió Óscar Cornejo, ara fa quatre anys. Però no tenia clar si havia de fer-ho ostensible durant la campanya. Avui, en una Festa de la Igualtat que s’ha celebrat a la Sala Muntaner, ha explicat què el va decidir a fer-ho.

Va ser la conversa amb Sergi, un amic jove, que li va dir que seria útil per molts nois i noies que sabrien així com explicar als seus pares la seva inclinació sexual. “Podran dir: Veieu? Es pot ser alcalde sent gai i no passa res!”, va comentar-li.

Les enquestes no li posen fàcil ser alcalde de Barcelona al candidat socialista. Si ho aconseguís seria el primer que és homosexual. Collboni no en vol fer cap acte d’exhibició gai però sempre ha estat un activista de la causa LGTB i afirma que ho seguirà sent des de l’alcaldia, si l’aconsegueix.

“Hi ha encara massa recons obscurs, de por, de silenci, de clandestinitat”, ha denunciat i, per aquest motiu, en el seu programa hi ha un Pla 2015-2020 perquè els membres del col·lectiu LGTB no pateixin cap tipus de discriminació.

Collboni lamenta que encara hi hagi llibreries on es venen llibres que considerin que l’homosexualitat es cura. “És com si venguessin llibres que facin apologia del feixisme”, ha dit. Creu que cal ajudar els nois i noies que pateixen assetjament a l’escola o l’institut o la gent gran que ha de ‘tornar a l’armari’ quan ingressa en residències que no contemplen la seva sexualitat.

No ha demanat el vot en aquest acte però sí que ha reivindicat per l’esquerra el lideratge en l’activisme LGTB. “La dreta ‘fa veure que’, però no dóna passes endavant”, ha dit. Si és alcalde, ell els donarà.

Etiquetas
stats