Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Concentració a Barcelona per rebutjar la persecució contra els manters

Un dels manifestants exhibeix un paper on es llegeix "no més persecucions racistes i classistes" / ENRIC CATALÀ

Enric Català (fotos) / Arturo Puente

Dos centenars de persones han marxat aquest dimarts a la tarda al llarg de la Rambla de Barcelona per denunciar “la persecució racista i classista que pateixen els venedors ambulants”, i en rebuig de la mort de Mor, el senegalès mort a Salou durant una batuda dels Mossos al seu domicili.

Els manifestants, molts d'ells d'origen africà, han exhibit pancartes pel centre de la ciutat recordant els seus drets, rebutjant el racisme institucional i protestant contra la pressió policial que pateix el col·lectiu dels venedors ambulants. Un dels portaveus de la manifestació, Ibrahima Seydi, ha reivindicat el seu dret a “guanyar-se la vida com a treballadors”.

A la marxa ha assistit la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha indicat que la mort del venedor ambulant de Salou “és un fet que ens interpel·la a tots” i ha considerat que “és el moment de donar una resposta social i laboral ”a les reivindicacions del col·lectiu. No és l'única regidora de Barcelona en comú que s'ha pronunciat sobre aquest fet. El tinent d'alcalde, Jaume Asens, s'ha referit a l'senegalès mort en un missatge de twitter com una “víctima de la criminalització de la pobresa”. La CUP ha emès un comunicat en termes similars, assenyalant que “la repressió i la persecució no pot ser la resposta de les institucions públiques davant les dificultats econòmiques que travessen les persones que es dediquen a la venda ambulant”.

Etiquetas
stats