Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Conflicte entre ocupes, veïns i propietat per La Benaventurada, a les Corts

Alguns manifestants han tirat ous i pintura als membres de l’empresa de seguretat privada Elite Control

Sònia Calvó

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquesta tarda a les persones que havien tornat a entrar a la Benaventurada, l’edifici ocupat del carrer Benavent número 25, al districte de les Corts de Barcelona i que va ser desallotjat divendres. La sorpresa ha estat, però, que no només hi havia okupes, sinó que també hi havien entrat dos veïns contraris a l’ocupació. Entre els contraris hi havia la presidenta de la Plataforma Pro Vivendes Turístiques, Elizabeth Casañas. Aquesta barreja ha deixat una imatge curiosa amb pancartes a favor i en contra de l’ocupació penjades als balcons, on es podien llegir eslògans com “No volem Can Vies al nostre barri” i “Fotem-li castanya a l’especulació”. Les veus a favor i en contra també s’han pogut veure en l’àmbit institucional. Fins allà s’han apropat María José Lecha (CUP), Laura Pérez (Barcelona en Comú), Alberto Fernández Díaz (PP) i Carina Mejías (Ciutadans).

Una desena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra han participat en l’operatiu de diumenge a la tarda i han fet fora a la gent concentrada al carrer a empentes i cops de porra. També han tirat la porta tapiada per poder accedir a l’edifici. A les set del vespre, una vuitantena de persones s’han manifestat pels carrers del voltant de l’immoble en suport a l’ocupació i per reclamar “espais per als joves”.

L’edifici feia vuit anys que estava buit i va ser ocupat fa un parell de setmanes per un grup de joves del barri amb la intenció de convertir-ho en un centre social amb activitats culturals i educatives i fer-hi habitatges socials. “Volem espais al barri autogestionats per les persones que hi vivim. Reclamem el dret a l’habitatge, és necessari poder viure als barris sense pagar lloguers altíssims ni patir les conseqüències de l’especulació immobiliària ni dels pisos turístics” ha reclamat Miquel Sais, membre de la Benaventurada.

La manifestació ha acabat a les portes de la Benaventurada on alguns manifestants han tirat ous i pintura als membres de l’empresa de seguretat privada Elite Control. Des de divendres treballadors d’aquesta empresa vigilen l’edifici les 24 hores. Tot i això, des del col·lectiu de la Benaventurada asseguren que han estat dins de l’edifici des de divendres i per això denuncien que els han fet fora de manera irregular. La propietat, però, diu que mai hi han estat instal·lats.

Etiquetas
stats