Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència coŀloca un periodista afí al capdavant de TV3

Vicent Sanchis, nou director de TV3

elDiario.es Catalunya

L'antiga Convergència aposta per reforçar el seu control sobre la cadena pública catalana col·locant Vicent Sanchis, un periodista afí, al capdavant de TV3. Sanchis, un periodista de dilatada carrera en diferents mitjans de l'òrbita catalanista, substituirà Jaume Peral, que havia estat nomenat director del principal canal de la Corporació al febrer de 2016.

Vicent Sanchis (València, 1961) era fins ara subdirector del diari digital El Món i col·laborador de diversos programes de debat i tertúlia política. En el seu currículum consta haver estat director del diari Avui entre 1996 i 2007, i anteriorment del director d'El Observador. També és professor a la Universitat Ramon Llull.

En televisió, Sanchis va dirigir el programa Stromboli al Canal 33, i ha estat director de continguts de Cultura03 i de Barça TV. Actualment, entre les tertúlies on participa n'hi ha de diverses de la televisió pública catalana.

El periodista valencià és políticament afí a Convergència des dels 90, quan qui fos la mà dreta de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, va triar-lo com a director adjunt i després com a director d'El Observador, que havia d'esdevenir el diari en castellà del pujolisme. Sanchis també ha estat vicepresident d'Òmnium Cultural.

Sanchis ha rebut diversos premis per la seva activitat professional, com el guardó especial de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català, i el 2012 el prestigiós premi Carles Rahola per 'Valencians, encara'.

Etiquetas
stats