Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dejuni per demanar una renda garantida de ciutadania

Una quinzena de persones han acampat la plaça de Sant Jaume

Sònia Calvó

Una quinzena de persones han iniciat un dejuni de tres dies per demanar l'aprovació de la llei de renda garantida de ciutadania i reclamar que s'incorpori una partida especifica als pressupostos del 2017. El dejuni acabarà dimarts a la tarda amb una manifestació que anirà des de la plaça de Sant Jaume fins al Parlament de Catalunya, on s'estaran debatent els pressupostos. De moment, però, està previst que estiguin instal·lats en tendes de campanya a la plaça de Sant Jaume per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa legislativa popular entre la ciutadania.

Els impulsors de la ILP, sota el lema “Per una Catalunya sense pobresa, renda garantida de ciutadania, ja!”, han presentat una carta que entregaran a la Generalitat en la qual sol·liciten que es tingui en compte la renda garantida als pressupostos del 2017. Demanen que sigui de 664 euros mensuals, una xifra que Junts Pel Sí considera massa elevada. El portaveu de la plataforma, Diosdado Toledano, valora com “un autèntic esperpent” el fet que en els pressupostos no hi hagi inclosa cap partida per la renda bàsica garantida. Amb això diu que “s'està incomplint el mandat del Parlament que va aprovar una moció a l'octubre per unanimitat per aprovar la llei l'any vinent”.

Actualment la proposició de llei té el suport de tots els grups parlamentaris excepte el de Junts Pel Sí. La ILP va arribar al Parlament el 2014 amb més de 120.000 signatures i el ple la va admetre a tràmit el març del 2014. Tot i això, de moment no s'ha establert calendari d'aprovació ni l'import exacte de la prestació.

Toledano s'ha reafirmat amb la necessitat i urgència d'aprovar la llei, ja que hi ha més de mig milió de persones que viuen en condicions d'extrema pobresa a Catalunya i que cobren menys de 334 euros al mes. Des de la plataforma avisen dels perills que comporta que una persona visqui en condicions d'extrema pobresa, com ara presentar símptomes de depressió, desesperança i fins i tot arribar al suïcidi per la pèrdua d'un habitatge o el tall de subministraments.

Etiquetas
stats