Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Duran i Lleida dimiteix com a president d'Unió

Duran i Lleida deixa la presidència d'Unió

elDiario.es Catalunya

“He pres la decisió de renunciar al meu càrrec com a President del comitè de govern d'Unió”. Amb aquest anunci reproduït al compte de Twitter d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida dimiteix com a president del Consell de Govern d’Unió.

La decisió l’ha fet pública aquest dissabte durant el Consell Nacional del partit que se celebra durant aquest cap de setmana. Duran i Lleida ha dit que seguirà al partit com a militant però que renuncia al seu càrrec de president.

La decisió de Duran arriba poc després dels mals resultats que va obtenir la seva formació en les eleccions generals del 20 de desembre i les catalanes del 27 de setembre en les quals no va obtenir representació parlamentària en cap de les dues.

Durant la seva intervenció al Consell Nacional, Duran ha expressat que “no s'entendria” que després dels resultats de les eleccions del 27 de setembre i del 20 de desembre “tot seguís igual”.

“La nit del 20 de desembre vaig dir que assumiria responsabilitats, ja vaig recordar que quan se sabés el calendari electoral a Catalunya assumiria responsabilitats i és l'hora de ser conseqüent”, ha dit Duran, que ha subratllat que deixa el càrrec “amb la consciència molt tranquil·la”.

El fins ara president d'Unió ha dit, segons es reprodueix en el compte de Twitter d'Unió, que presenta la seva renúncia perquè creu que “és el millor” per al partit. També ha expressat el seu agraïment a totes les persones que han confiat en ell durant tota la seva carrera en la formació.

Duran i Lleida ha estat al capdavant del partit durant gairebé 30 anys. I malgrat els mals resultats que el partit va obtenir el 27 de desembre a Catalunya, la primera vegada que Unió es presentava en uns comicis catalans sense Convergència després de la dissolució dels dos partits al juny de 2015, Duran va decidir presentar-se a les generals com a candidat primer del seu partit. Però després dels resultats, en els que Unió es va emportar menys del 2% dels vots, el líder del partit ja va dir que anunciaria el seu futur dins del partit durant el Consell Nacional que se celebra aquest cap de setmana.

Duran va néixer a Alcampell (Osca), a la Franja de Ponent, l'any 1952. Es va llicenciar en Dret i va ingressar a Unió Democràtica de Catalunya el 1974, sent tres anys després el primer president d'Unió de Joves.

De 1982 a 1983 va ser president del Consell de Govern del partit, càrrec que va reprendre el 1987 i que no ha deixat fins a aquest dissabte.

Va ser tinent alcalde de l'Ajuntament de Lleida entre 1982 i 1990. En aquest mateix període va ser diputat al Congrés dels Diputats, i en una d'elles va ser elegit eurodiputat en representació de les Corts.

Entre 1999 i 2001 va ser el conseller de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, en el seu pas pel Parlament de Catalunya.

El 2004 va encapçalar la llista de CiU al Congrés, una posició que va repetir en les dues següents legislatures. Durant aquests anys va ser el portaveu del grup parlamentari i president de la Comissió d'Exteriors.

També ha estat el secretari general de CiU fins a juliol de 2014, moment en què va cedir el seu lloc a Ramon Espadaler.

Etiquetas
stats