Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos desallotgen la PAH després d'un dia d'ocupació de Catalunya Caixa

Un cordó de Mossos d'Esquadra davant la sucursal durant el desallotjament de la PAH / João França

João França

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona ocupava aquest dijous un cop més una oficina de Catalunya Caixa per exigir que desencalli les negociacions amb els afectats. El rescat de l'entitat amb diners públics no va millorar la situació de les famílies que havien contractat la hipoteca amb ells, com desitjaria la PAH, sinó justament al contrari. Amb el procés de venda al BBVA, Catalunya Caixa s'ha posat més dura amb els hipotecats.

Aquest cop la PAH protestava contra els “contractes d'espera” que ofereix el banc. El fons d'inversió nord-americà Blackstone va adquirir a l'estiu la gestió del gruix de la cartera hipotecària de Catalunya Caixa, que es troba en procés de traspàs. En aquest context, l'entitat ofereix a les famílies que no poden pagar la hipoteca un contracte que els permet seguir a casa seva per quotes de 300 o 400 euros al mes fins al març, quan Blackstone es faci càrrec de la gestió. La contrapartida, però, és que els afectats no protestin. Han de signar el compromís de “no iniciar ni directa ni indirectament cap tipus d'acció contra el banc durant la vigència de l'acord”.

Des de la PAH consideren que aquests contractes, per una banda no solucionen les problemàtiques de les famílies, i per l'altra eliminen el seu dret a la protesta. Per això ahir van ocupar una sucursal al centre de Barcelona sota el lema “La PAH no espera”. Després de tot el dia, els Mossos d'Esquadra van anunciar que l'entitat havia denunciat l'ocupació i procedirien a desallotjar.

La situació no va ser diferent d'ocupacions anteriors, però en aquest cas els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra van procedir a desallotjar els activistes de l'interior de l'oficina de forma especialment ràpida. La gent de la PAH va desfer-se dels seus documents d'identitat per evitar ser identificats per al policia i rebre represàlies posteriors. Tot i això, els agents els van identificar un a un amb qualsevol element identificatiu que portessin a sobre, des de la targeta sanitària a carnets de la biblioteca, que trobaven regirant bosses i carteres.

Etiquetas
stats