Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos d'Esquadra utilitzaran canons d'aigua per dissoldre disturbis

Imatge de canons d'aigua emprats per la policia turca durant les recents protestes a Istanbul.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha anunciat aquest dimecres que el cos d'antiavalots de la policia catalana incorporarà canons d'aigua per dispersar els disturbis durant el que consideri manifestacions violentes. Així ho ha explicat Prat en la seva compareixença a la comissió parlamentària que estudia l'ús de les bales de goma. Concretament ha explicat que “pròximament” els Mossos incorporaran una tanqueta de “llançament d'aigua” per dispersar distubios.

Els tancs que s'empraran pertanyen al departament d'Interior des dels anys 90, però fins ara no s'havien utilitzat perquè, segons Prat, tenien inconvenients com la falta d'autonomia o de “mobilitat”. El departament calcula que estaran operatius d'aquí a un mes, quan els agents ja estiguin formats en el seu ús.

Manel Prat ja ha deixat clar que la incorporació d'aquests canons no implica cap moratòria o retirada de les bales de goma. La policia catalana mantindrà els mètodes de dispersió emprats fins ara -en al·lusió als polèmics projectils- sota els criteris de “progressivitat i distància”, i en funció de la situació s'emprarà una eina o una altra. El director dels Mossos ha admès que no són “menys lesius” que les bales de goma.

La defensa de les bales de goma per part de Prat coincideix amb la que ja va fer el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en aquesta mateixa comissió, on ja va assegurar que la Generalitat no demanaria una moratòria. La majoria de grups parlamentaris i diverses entitats van mostrar llavors el seu rebuig a les paraules del conseller.

Prat desacredita l'informe de Stop Bales de Gomal'informe de Stop Bales de Goma

El responsable de la policia catalana s'ha referit també durant la seva compareixença a l'informe que va presentar aquest dimecres el col·lectiu Stop Bales de Goma, en el qual es recordava que 11 persones han resultat ferides de gravetat per culpa d'aquests projectils des que la Generalitat té competències en ordre públic. Prat ha respost a preguntes dels partits polítics que el document conté múltiples imprecisions.

Preguntat pel diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, Prat ha indicat que l'informe presentat aquest dimarts conté “incorreccions” ja que el Parlament Europeu no considera les pilotes com letals, i aquestes no es disparen a 700 quilòmetres per hora, sinó a 470 km / h.

Etiquetas
stats