Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos desallotgen una acampada a favor de la consulta davant la delegació del Govern

Els Mossos desallotgen una acampada del 9-N. / João França

João França

Barcelona —

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit una acampada de més d'un centenar de persones que havia plantat les seves tendes davant la delegació del Govern central a Barcelona per exigir la celebració de la consulta el 9-N malgrat la suspensió cautelar del Constitucional. La policia catalana ha dispersat a empentes els concentrats i ha retirat la major part de les catorze tendes que hi havia.

Després d'una primera actuació policial, els manifestants s'han replegat de nou a la cruïlla dels carrers Mallorca i Roger de Llúria, on es troba la Delegació, però els Mossos han tornat a apartar-los a empentes fins a desallotjar l'acampada. Després de resistir a la pressió policial fins les 23:30, quan havien convocat una una assemblea, els concentrats han optat per abandonar la protesta i convocar-ne una altra aquest dimecres a la tarda. En total hi havia al voltant de la delegació una vintena de furgons dels Mossos, a més d'una desena de la Policia Nacional en segona línia, que protegien l'edifici ubicat al carrer Mallorca.

Un grup de persones ha decidit al vespre acampar davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona per protestar contra la prohibició de la consulta. La seva intenció era bloquejar la seu de l'Executiu a la capital catalana fins que s'aixequi la prohibició. La protesta ha sorgit al final d'una manifestació convocada per les organitzacions de l'Esquerra Independentista quan ha acabat la concentració a la plaça Sant Jaume a la tarda, organitzada per l'ANC i Òmnium també per defensar el 9-N i posar en marxa la campanya porta a porta pel 'sí'.

Han estat més d'un miler de persones les que s'han sumat a la crida de la campanya Desobeïm i han recorregut els carrers amb crits com “Desobediència per la independència”, “Ni França, ni Espanya, Països Catalans” o “Independència per canviar-ho tot”.

S'han trobat una Delegació del Govern completament blindada pels Mossos d'Esquadra i els llums del carrer apagats. Allà un dels convocants ha agafat el micròfon per anunciar que volien proposar als assistents acampar a la cruïlla davant l'edifici governamental com a símbol de desobediència, al que als manifestants han contestat amb crits de “Acampem! Acampam!”.

Les persones disposades a passar-hi la nit s'han reunit per valorar si la proposta era factible i posteriorment han desplegat 14 tendes de campanya que portaven preparades. Amb el desallotjament han increpat els Mossos recordant-los que la seva actuació no depenia de la decisió del Tribunal Constitucional i han proferit crits contra el govern de CiU.

Etiquetas
stats