Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Els veïns del Poblenou convoquen una manifestació davant la imminència dels desallotjaments

Una imatge de dos ocupants arreglant bicicletes durant aquest cap de setmana. /EDU BAYER

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El termini per desallotjar l'assentament del carrer Puigcerdà, al barri del Poblenou, on hi viuen i treballen més de 200 persones d'origen subsaharià, comença aquest dimecres. Com a resposta, els veïns han convocat, a través de l'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments d'aquestes naus ocupades, una manifestació a les 8 h, davant l'assentament del carrer Puigcerdà, per denunciar que molts dels ocupants “es veuran obligades a dormir al carrer”, un cop consumada l'expulsió, “perdent la possibilitat de continuar amb la feina que els permetia subsistir, bàsicament el reciclatge de ferralla”.

A més de la nau del carrer Puigcerdà, els Mossos d'Esquadra també podrien entrar demà a buidar la nau del carrer Pere IV, al mateix Poblenou, ocupada en aquest cas per una trentena de persones. Els veïns expliquen que la policia ja ha anat avisat als seus integrants de que el desallotjament era imminent. Aquest fet, sumat a que la presència policial és més elevada aquests darrers dies, fa pensar als veïns en un operatiu aquest dimecres a primera hora per desallotjar les dues naus ocupades a la vegada.

Des de les entitats veïnals han establert les darreres setmanes converses amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per evitar un desallotjament violent. Molts dels qui malvivien al carrer Puigcerdà, segons relataven aquest cap de setmana a catalunyaplural.cat, ja hauran marxat abans que vinguin els Mossos, de manera que la policia no hi trobarà massa gent. Ni els habitants ni els veïns tenen previst oferir resistència.

Si s'efectua el desallotjament, l'Ajuntament haurà d'oferir als ocupants un reallotjament en pisos i pensions temporals, d'acord amb el compromís de l'acalde Xavier Trias de “no deixar ningú sense sostre”. Des de l'assemblea, tanmateix, denuncien que alguns dels qui s'han intentat acollir al pla han desisit per la “lentitud” del procés, que gestiona la Creu Roja. En alguns casos se'ls donava hora per passada la data del desallotjament mateix.

Etiquetas
stats