Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

L’estrena de ‘A tu què et sembla?’ traspua la indignació pel cas Ester Quintana

El public aplaudeix els autors del documental i a Ester Quintana / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

Barcelona —

La sala 1 dels cinemes Girona s’ha quedat petita per encabir totes les persones que volien assistir a l’estrena del documental ‘A tu què et sembla?’, que presenta el cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre l’ull esquerre durant la manifestació per la vaga general del 14 de novembre de 2012 per l’impacte d’una bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra.

A la presentació del documental hi ha assistit l’equip de joves de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) que l’ha realitzat –encapçalats per Pau Poch i Teresa Manubens- i la seva protagonista, Ester Quintana. Tots tres han recordat que es tracta d’un projecte basat en el voluntarisme i la solidaritat de les persones que s’hi han implicat, indignades per l’actitud dels responsables dels Mossos d’Esquadra, que encara ara neguen l’evidència que va ser una bala de goma la que va buidar l’ull esquerra d’Ester Quintana. Pau Poch ha dit que “davant la política fosca i vergonyosa de la Generalitat, la solució és la solidaritat de tothom, com la que s’ha manifestat en el cas de l’Ester”.

Josep Carles Rius, director de la Fundació Periodisme Plural, que ha organitzat aquesta projecció, ha destacat el coratge de Quintana i la seva lluita, com a raó que finalment, el Parlament de Catalunya, acabés prohibint l’ús de bales de goma a partir del 30 d’abril de l’any passat. Rius ha ressaltat el compromís dels autors del documental. “Han fet una peça molt valuosa. Reconforta veure iniciatives de joves que demostren que no és cert que el periodisme estigui en crisi”.

En el decurs de la projecció s’han combinat els aplaudiments a algunes de les intervencions d’Ester Quintana o del diputat de la CUP, David Fernández, present a la sala, amb els xiulets i esbroncades a les de Felip Puig, llavors conseller d’Interior, i Manel Prat, director general dels Mossos, quan es van produir els fets.

Al final, un llarg aplaudiment dels tres centenars de persones que han assistit al passi posats dempeus, han posat fi al passi de A tu què et sembla?, que els seus responsables confien ara que circuli pel màxim de sales i ciutats possible. “Es tracta que la gent el vegi i en parli com més, millor”, ha dit Pau Poch. “Molts us heu vist reflectits a la pantalla. Els protagonistes sou tots”, ha afegit Ester Quintana en tancar l’acte. A la sala hi eren pràcticament totes les 24 persones que són entrevistades al documental, com els representants de les associacions Stop Bales de Goma i Ojo con tu Ojo, a més de periodistes com Jordi Évole o Samanta Villar.

“I encara segueixen dient que no va ser una bala de goma!”, era la frase més repetida entre els assistents en aixecar-se dels seients.

Etiquetas
stats