Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Els familiars dels condemnats per Aturem el Parlament convoquen una setmana de mobilitzacions

Roda de premsa en suport a les persones condemnades per Aturem el Parlament / @15Mlliure

Siscu Baiges

Una cadena humana encerclarà el Parlament català el proper diumenge 19 de abril. Aquesta acció culminarà el seguit d’activitats convocades a partir d’aquest dissabte per reclamar que no ingressin a presó les vuit persones condemnades a tres anys de privació de llibertat pel Tribunal Suprem arran de la seva participació a Aturem el Parlament, el 15 de juny de 2011. Així s’ha anunciat aquest matí, en una roda de premsa en la qual han participat tres familiars dels condemnats, l’advocada d’alguns d’ells Laia Serra i els activistes Jaume Botey i Gabriela Serra.

Mercè, Concha i Pepe, els tres familiars dels condemnats que han participat a l’acte, han reclamat el suport de la ciutadania a les mobilitzacions convocades pels propers dies, que s’iniciaran demà-passat amb concentracions en diverses ciutats espanyoles. A Barcelona, la concentració es farà davant la seu central de Convergència Democràtica de Catalunya. Mercè ha dit que els pares, mares i familiars dels condemnats “estem orgullosos dels nostres fills, filles, germans i germanes, i de la seva voluntat de millorar el món on viuen”. Concha ha recordat que estan patint un malson des de la detenció dels seus familiars, el 2011, i ha dit que es pretén “escarmentar-los” i que “avui són els nostres fills; demà poden ser els vostres”.

L’advocada Laia Serra ha explicat que encara no hi ha comunicació de l’ordre d’ingrés a presó dels vuit condemnats i que tampoc no han rebut resposta del seu recurs contra la sentència del Tribunal Suprem. Si aquest recurs no satisfà les aspiracions dels defensors s’apel·larà al Tribunal Constitucional. Serra ha anunciat que recorreran també al Tribunal Europeu de Drets Humans. D’altra banda, ha explicat que no s’han demanat indults pels 8 afectats: “Encara no estem en aquest escenari”.

Per Laia Serra, “estem davant una sentència aberrant, que vulnera el principi de proporcionalitat i que respon a la voluntat que ‘allò’ no podia quedar impune”. Considera que és “ideològica” i “estrambòtica” i “perillosa no només perquè pretén empresonar vuit persones sinó perquè pot servir de precedent”. Segons l’advocada, “va contra tots els criteris internacionals de respecte del dret de protesta i manifestació”.

Els activistes Jaume Botey i Gabriela Serra han criticat, també, amb duresa la sentència. Botey l’ha considerat “un punt d’inflexió que ens retorna al sistema franquista” i Serra ha acusat els magistrats que la van aprovar d’actuar amb “malignitat” i “intencionalitat morbosa”. “Els condemnen per lluitar per la vida, la dignitat i la llibertat”, ha dit.

L’acte s’ha fet a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. El seu president, Lluís Rabell, ha desvetllat que el dia abans de la manifestació ‘Aturem el Parlament’ es van reunir en aquesta mateixa seu representants dels manifestants i dels mossos d’esquadra per evitar incidents. Rabell ha dit que els policies autonòmics no van fer cas del que es va parlar en aquesta reunió. “Quan vam arribar al Parlament, a les sis del matí, ens vam adonar que el dispositiu policial estava pensat per generar situacions de conflicte. Es volien crear escenes de violència”, ha afirmat.

Etiquetas
stats