Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Els condemnats per 'Aturem el Parlament' hauran d'entrar a presó en els propers dies

Imatge del judici pel setge al Parlament

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Els vuit condemnats per l'acció de bloquejar el Parlament, el juny del 2011, hauran d'entrar a presó en els propers dies. El jutge ha fet arribar a les parts el requeriment, i en les properes hores el rebran també els mateixos afectats. A partir d'aquell moment, tindran 10 dies per ingressar a presó per complir la condemna de tres anys que els ha imposat el Tribunal Suprem.

Fonts de la defensa han avançat que en els propers dies impulsaran “actuacions per evitar-ne l'ingrés immediat”, com pot ser la sol·licitud al tribunal que suspengui l'ingrés al·legant que es vol recórrer al Tribunal Constitucional. En les últimes setmanes els col·lectius que els donen suport han organitzat mobilitzacions com la que va aconseguir tornar a rodejar el Parlament el 21 d'abril passat.

L'Audiència Nacional havia absolt els 19 acusats del setge al Parlament, però el Suprem va anul·lar el 17 de març la sentència i va condemnar-ne a vuit d'ells a tres anys de presó per un delicte contra les altes institucions de l'Estat. Segons els magistrats, l'Audiència va cometre un “error patent” en no jerarquitzar el dret constitucional de participació política –en referència als diputats que acudien al Parlament– per sobre del dret a protesta.

Etiquetas
stats