Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els fons voltors compren pisos de desnonats a Catalunya per entre 5.000 i 20.000 euros

Bloc de la Sareb ocupat per la PAH a Sabadell / ENRIC CATALÀ

João França

La Generalitat ha anunciat aquest dijous que podrà optar a comprar 1.404 pisos d'entitats financeres a preus entre 5.000 i 20.000. Aquests són els preus als que els bancs ofereixen els pisos procedents de desnonaments a fons d'inversió, la majoria dels quals (904) procedeixen de l'operació entre CatalunyaCaixa i Blackstone.

Els preus als quals, segons comunica la Generalitat, s'oferien aquests pisos on vivien famílies que han estat desnonades o han rebut la dació en pagament són tan baixos com ara 5.000 euros a Palafrugell, 6.000 a Tortosa, 10.000 a Lleida, 20.000 euros a Sabadell o poc més de 20.000 euros també a la ciutat de Barcelona.

Les administracions públiques podran optar a la seva compra gràcies a un decret de mesures urgents presentat el passat mes de març i finalment convalidat aquest dijous pel Parlament de Catalunya. Aquesta mesura dóna dret de tanteig i retracte –d'optar a comprar-los al mateix preu– a la Generalitat i als ajuntaments de 72 municipis en les transmissions de tots els pisos provinents d’execucions hipotecàries amb posterioritat a l'abril de 2008.

La Generalitat compta amb un pressupost de 8 milions d'euros per a aquestes adquisicions, però el secretari d'habitatge Carles Sala explica en entrevista amb CatalunyaPlural que confia també en els recursos que hi puguin destinar els ajuntaments. Preguntats sobre si les administracions adquiriran tots aquests 1.404 habitatges des del departament de Territori i Sostenibilitat responen que són pisos que es poden comprar, no que s'estiguin comprant.

904 pisos de CatalunyaCaixa

La gran majoria dels pisos d'aquesta operació procedeixen de CatalunyaCaixa, que els ofereix al fons voltor nord-americà Blackstone, que s'ha fet amb el control de les seves hipoteques. Dels 904 habitatges de l'entitat, la majoria es troben a l'àrea metropolitana: 150 a L'Hospitalet de Llobregat, 142 a Barcelona, 48 a Terrassa, 47 a Santa Coloma i 32 a Sabadell.

Les altres entitats amb més pisos en aquestes condicions són Bankia, amb 200 habitatges i BBVA amb 100. Els restants provenen de Banc Sabadell-Solvia (20), Sareb (11), Santander (5), Crédit Agricole (6) o Deutsche Bank (5).

Etiquetas
stats