Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Felip Puig es desvincula dels negocis de Jordi Pujol Ferrusola

Felip Puig, a l'arribar a la comissió parlamentària juntament amb el president, David Fernández

Siscu Baiges

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat, avui, a la Comissió d’investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de corrupció política, que ha mantingut una relació d’amistat amb Jordi Pujol Ferrusola “amb altibaixos” i que no posaria la mà al foc ni per ell ni per ningú. “Des de fa anys les mans al foc només la poso per mi, la meva mare i les meves filles. I per elles ho faig perquè per elles me les cremaria”, ha afegit.

Puig ha recordat que va anar a la mateixa escola que Jordi Pujol junior i que van coincidir també al Batxillerat i en una associació excursionista, però que mai no han compartit negocis. “Amb Jordi Pujol Ferrusola ens hem ajudat personalment, no econòmica ni financerament”, ha assegurat, per després afegir que ha conegut la major part dels negocis del fill de l’expresident per les actuacions judicials que s’han fet públiques els darrers temps.

També ha dit que la relació comercial entre el seu germà, Jordi Puig, i Jordi Pujol Ferrusola es limita a un parell de negocis antics i que actualment comparteixen despatx però no activitats empresarials. Jordi i Oriol Puig -germans de Felip- van comparèixer el passat 3 d'octubre com a imputats per blanqueig de capitals davant un jutge de Barcelona que investiga una denúncia del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals sobre mitja dotzena de transferències de prop de mig milió d'euros que van ser enviades al desembre de 2013 als seus comptes.

Els diputats de la Comissió també li han demanat explicacions sobre les denúncies de corrupció realitzades contra l’empresa Adigsa, de les quals n’era el responsable polític, i sobre la contractació d’una cunyada seva pel Gabinet Jurídic de la Generalitat. Puig ha insistit que mai no ha estat cridat ni com a testimoni per cap dels cassos de corrupció en els quals se l’ha involucrat i ha dit que la seva cunyada va ser perjudicada pel seu parentiu, ja que va ser acomiadada quatre mesos després del seu fitxatge arran de les crítiques que va provocar, tot i que abans havia treballat deu anys al Servei Català de Trànsit, també depenent del Govern de la Generalitat.

“Totes les decisions amb afectació econòmica adoptades quan he estat conseller han estat sempre valorades i adoptades per òrgans de contractació, amb assessorament jurídic i tècnic, mai per criteris personals”, ha subratllat l'actual conseller d'Empresa i Ocupació.

La “immaculada” herència política de Pujol

També ha sortit en defensa de l’herència política de l’ex-president de la Generalitat, que ha qualificat de “immaculada”. Pel que fa a l’herència econòmica que Jordi Pujol va reconèixer que va amagar a l’estranger, ha dit que “mentre no es demostri el contrari, crec que tant ell com la seva família no s’han lucrat irregularment”.

Felip Puig ha estat dur contra els mitjans de comunicació que l’han involucrat en fets de corrupció i ha acabat demanant “si no es demostra cap d’aquestes acusacions, qui sortirà en defensa del meu nom?”. Ha advertit que emprendrà mesures legals contra alguns dels periodistes i mitjans que li han imputat aquests actes.

A la sessió d’avui de la Comissió també ha comparegut Isabel de Francisco, ex-secretària de Jordi Pujol Ferrusola, que s’ha acollit al dret de no contestar. Els membres de la Comissió han escoltat, també avui, el CD que Jordi Pujol Ferrusola va entregar al seu president, David Fernández, amb l’enregistrament de la conversa entre la seva ex-companya, María Victoria Alvarez i la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho. Els diputats han sortit de l’audició secreta dient que era la mateixa gravació que va circular per Internet fa uns mesos.

Poques sorpreses, doncs, i una única relliscada del conseller Felip Puig, quan ha dit que es va assabentar de la implicació de Jordi Pujol Ferrusola en el nou port de Rosario, a l’Argentina, tres anys després que s’inaugurés. El diputat del PP Santi Rodríguez li ha recordat que a la inauguració hi va assistir el president de la Generalitat, Jordi Pujol, la qual cosa fa bastant difícil de creure la ignorància adduïda per Puig.

Etiquetas
stats