Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La Fiscalia descarta reobrir el cas del 4F en no donar validesa a un testimoni anònim

Roda de premsa dels afectats pel 4F.

La Fiscalia de Barcelona ha descartat aquest dilluns reobrir el cas 4F després que l'Ajuntament de Barcelona li remetés el documental 'Ciutat Morta' per valorar si existien noves proves que requerissin una nova investigació. El decret d'arxiu de la Fiscalia assenyala que no cap una nova investigació per no admetre com a nova prova la pel·lícula ni el “suposat testimoni no identificat” que manifesta conèixer l'autor del llançament d'un test contra l'agent de la Guàrdia Urbana.

El testimoni ocult no es va incloure en el muntatge final del documental per no restar credibilitat a la cinta, segons els seus autors, però es va emetre a TV3 el passat dijous. No obstant això, la fiscalia considera que aquest presumpte testimoni sense identificar “no pot ser considerat com a fet o element de prova nou” que demostri la innocència dels condemnats, premissa fonamental per revisar un cas sobre el qual pesa una sentència del Tribunal Suprem de 2009 .

Els Serveis Jurídics del consistori van remetre el documental al costat d'un text constatant que “el documental apunta entre altres a una autoria concreta i diferent de la que en la data coneixia l'Ajuntament”. Sobre això, la Fiscalia recorda que els propis autors del documental van rebutjar incloure aquesta escena per “no tenir valor periodístic”.

El decret d'arxiu subratlla que la tesi que el llançament d'un test va causar les greus lesions a l'agent “va ser motivadament desestimada” en la sentència i el recurs posterior.

També en els dies posteriors a l'emissió de 'Ciutat Morta' al Parlament de Catalunya en ple va aprovar una declaració institucional en què instava a la Fiscalia que revisés el cas.

Etiquetas
stats