Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La Generalitat aposta per tancar la presó Model aquest mateix any

Mundó, Sanz, Colau i Junqueras

elDiario.es Catalunya

Els plans per la presó Model s'acceleren. La Generalitat vol tancar la presó del centre de Barcelona aquest mateix any, encara que no veu prioritari construir un nou centre penitenciari a la Zona Franca. Així ho ha explicat aquest dimecres el conseller de Justícia, Carles Mundó. En declaracions a TV3, ha assegurat que la construcció d'una nova presó a la Zona Franca “no és una necessitat urgent” després del tancament de la Model, perquè el sistema penitenciari català disposa d'unes 3.000 places lliures que poden acollir els presos del centre barceloní.

Amb tot, Mundó ha afirmat que el centre es construirà en algun moment perquè hi ha altres presons de Catalunya que estan “obsoletes” i seran reestructurades en els propers anys, com ha apuntat que succeeix amb Wad-Ras. Sobre la possibilitat de tancar la Model el 2017, ha assegurat que la decisió està “carregada de raons”, de manera que veu molt possible que s'executi en aquest termini, tot i que la decisió no està presa i s'estan valorant totes les opcions al costat de els actors implicats, ja que la mesura tindrà efecte en el conjunt del sistema penitenciari català.

El conseller ha explicat que les presons catalanes tenen 10.700 places de les que hi ha ocupades 7.100, de manera que les lliures equivalen a totes les de les presons de Tarragona, Lleida i Figueres (Girona) juntes. En aquest sentit, ha plantejat que Catalunya té capacitat suficient per acollir el volum de presos actual, i ha precisat que “l'evolució dels interns no té oscil·lacions sobtades i fins i tot va a la baixa”, principalment per la caiguda de la delinqüència i la aplicació de mesures alternatives a la presó.

Sobre les protestes dels treballadors de la Model, el conseller ha mostrat “de manera rotunda i inequívoca el compromís públic” que tots mantindran els seus llocs de treball.

Preguntat pels familiars dels presos, que hauran de traslladar-se a altres centres més llunyans per visitar els interns, ha assenyalat que és una cosa normal que passa en molts centres, i ha detallat que la Model és un lloc per a presos preventius que encara no han estat condemnats i el 80% passa menys de 50 dies al centre.

Etiquetas
stats