Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat va condecorar el sotsinspector acusat del cas Ester Quintana quan estava imputat

Els dos mossos acusats a la secció tercera de l'Audiència

elDiario.es Catalunya

La Generalitat va condecorar el 2014 el subinspector dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra Eduard C., que des del març del 2013 estava imputat per rebentar presumptament un ull a Ester Quintana, i que ha acabat assegut al banc dels acusats en el judici que aquest dimecres va quedar vist per sentència a l'Audiència de Barcelona.

La condecoració, que ha avançat La Directa, va ser lliurada durant el Dia de les Esquadres (el dia en què el cos policial català ret homenatge als seus agents) del 22 d'abril del 2014. En aquella data el conseller d'Interior era Ramon Espadaler (Unió Democràtica) i el Govern estava encapçalat per Artur Mas.

El titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona va imputar el març del 2013 el subinspector i un escopeter dels Mossos per haver lesionat amb una bala de goma presumptament Ester Quintana el 14 de novembre de 2012, jornada de vaga general. El jutge instructor va acabar enviant a judici els dos agents, que han estat jutjats aquestes setmanes per la secció tercera de l'Audiència de Barcelona.

Segons la documentació de la conselleria d'Interior citada per La Directa, el sotsinspector va aconseguir la medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau per la seva “destacada trajectòria professional” i per haver demostrat “una gran professionalitat, dedicació i compromís en l'exercici de les seves funcions ”. Segons el parer d'Interior, la trajectòria del sotsinspector era mereixedora d'un “reconeixement especial” i en el decret de concessió s'afirmava que la seva tasca “contribuïa a mantenir davant la ciutadania el prestigi i la bona imatge” dels Mossos d'Esquadra.

La Fiscalia demana per al sotsinspector una pena de dos anys de presó i quatre d'inhabilitació per un delicte d'imprudència greu. L'acusació particular de Quintana eleva la pena a nou anys de presó. La seva defensa demana l'absolució.

Etiquetas
stats